• Business

    Γιατί η Eurobank Equities νιώθει καλά με τη μετοχή της Μέτκα


    Αγορά” μετοχών της Μέτκα προτείνει η Eurobank Equities, διατηρώντας τη προηγούμενη σύσταση της για την εισηγμένη. Παράλληλα, σε ανάλυση της η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το discount με το οποίο διαπραγματεύται ο τίτλος σε σχέση με τις μετοχές άλλων ομοειδών επιχειρήσεων είναι σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο.

    Την ίδια ώρα, η Eurobank, συρρικνώνει την τιμή-στόχο που θέτει για τη μετοχή στα 8,8 ευρώ από 10,5 ευρώ προηγουμένως, ωστόσο, το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης ξεπερνά το 30%.

    Η μετοχή κινείται το τελευταίο διάστημα πέριξ των 6,40-6,60 μονάδων, ενώ σε επίπεδο 12μήνου έχει καταγράψει υψηλό στα 9,10 ευρώ.

    Οι αναλυτές της Eurobank Equities εστιάζουν τα σχόλια τους στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην αγορά της Αφρικής, και συγκεκριμένα στη Γκάνα, όπου στις 11 Μαρτίου υπέγραψε σύμβαση με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην περιοχή.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αν η εταιρία συνεχίσει να παραδίδει στο σωστό χρόνο τα έργα αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, θα μπορέσει να αναλάβει και νέα έργα εκεί, ανοίγοντας το δρόμο ηια την επέκταση της στην ευρύτερη περιοχή.

    Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο έργο που αναλαμβάνει η Μέτκα στη Γκάνα, γεγονός που αποδεικνύει την προσπάθεια της να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

    Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος, η στρατηγική εξωστρέφειας και διατήρησης αυξημένης ρευστότητας που εφαρμόζει, βοηθά τις εταιρίες του να απορροφήσουν την πίεση που επιφέρει η τρέχουσα αρνητική συγκυρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα 91,1 δισ. δολ. ανέρχεται η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών

    tanker

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ