• Business

    Οξεία επίθεση στον Μr Facebook για τις αλλαγές που ετοιμάζει – Τον αποκαλούν «ψυχικά διαταραγμένο»

    ζουκερμπεργκ

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ιδρυτής του Facebook


    Σάλος έχει ξεσπάσει στην πλατφόρμα του Twitter, μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, ότι η πλατφόρμα, όπως την ξέραμε έως τώρα, αλλάζει.

    Μέσα από τις αναρτήσεις του, ο Ζάκερμπεργκ κοινοποίησε το όραμά του για μια νέα εποχή ψηφιακής επικοινωνίας, όπου δε θα κυριαρχούν πλέον τα social media, αλλά ένα νέο, ανοιχτό δίκτυο κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, μία «πλατεία συζήτησης», από τον προσωπικό χώρο του καθενός, «τον καναπέ του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    H επέκταση της πλατφόρμας του, που επιθυμεί να ετοιμάσει, θα βασίζεται, όπως είπε, στα εξής κύρια στοιχεία:

    • Ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις
    • Κρυπτογράφηση
    • Μείωση της μονιμότητας
    • Ασφάλεια
    • Διαλειτουργικότητα
    • Ασφαλισμένη αποθήκευση δεδομένων

    Οι δηλώσεις του Ζάκερμπεργκ προκάλεσαν την καχυποψία των ειδικών, που υποστήριξαν ότι το «όραμα» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του Mr Facebook να εδραιώσει ακόμη περισσότερο στον ψηφιακό κόσμο την παρουσία της πλατφόρμας του, ως κυρίαρχου μέσου ανταλλαγής μηνυμάτων.

    Άλλοι, όπως ο διευθυντής της πρωτοβουλίας Tow Center for Digital Journalism, Τζόναθαν Ολμπράιτ, επισημαίνουν ότι «η ιδιωτικότητα αποτελεί το δικαίωμα των πολιτών να ελέγχουν τι μοιράζονται αλλά και το να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά αυτό τον έλεγχο. Η πρόσβαση στα δεδομένα ελέγχεται ακόμα από το Facebook. Και τώρα όλα αυτά θα επεκταθούν και σε όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με το Facebook».

    Πάντως, χρειάστηκε μόνο λίγη ώρα, για να διαδοθούν οι αναρτήσεις του Ζάκερμπεργκ, να γίνουν viral και να ξεκινήσει ένα κύμα επιθέσεων, αντιρρήσεων και συζητήσεων σχετικά με το όραμα του ιδρυτή του Facebook, με κάποια ακραία σχόλια να τον αποκαλούν «άρρωστο» και «ψυχικά διαταραγμένο»!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Facebook λογοκρίνει μια από τις εμβληματικότερες φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πείραμα του ΝΑΤΟ με τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Facebook: Αύξησε τους χρήστες και τα κέρδη του, παρά τα σκάνδαλα



    ΣΧΟΛΙΑ