• Business

    Γιάννης Παπαχρήστου: Από την Coca Cola και την Chipita στον όμιλο Antenna

    O Γιάννης Παπαχρήστου CEO Ελλάδος του Ομίλου ANTENNA

    Γιάννης Παπαχρήστου


    Από την Johnson & Johnson στη L’ Oreal και από την Chipita στην Coca Cola Και τώρα στην κορυφαία θέση ενός μιντιακού ομίλου. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαχρήστου, που αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer Ελλάδος του ομίλου Antenna έχοντας μια διαδρομή 25 και πλέον ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από την Johnson & Johnson το 1996. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που πέρναγε το κατώφλι του πολυεθνικού γίγαντα. Η πόρτα άνοιξε νωρίτερα όταν ως φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (σπούδασε χημικός μηχανικός) ανέλαβε ένα project για την παρουσίαση μεγάλων και καινοτόμων εταιρειών. Μεταξύ αυτών και η Johnson & Johnson.

    Επιχείρησε να συναντηθεί με τον τότε CEO για να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειαζόταν αλλά εισέπραττε άρνηση. Με την επιμονή του τελικά κατάφερε όχι μόνο να συναντήσει τον επικεφαλής της εταιρείας αλλά και να ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας.

    Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα

    Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Johnson & Johnson Hellas ξεκίνησαν από το τμήμα του Μάρκετινγκ. Ανέλαβε τη θέση του Assistant Brand Manager και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε Marketing Manager.

    Επόμενος σταθμός στην επαγγελματική του πορεία, η L’Oreal Hellas. To 2010 αναλαμβάνει τη θέση του Marketing Director για να μετακινηθεί στη συνέχεια στην παγκόσμια έδρα της εταιρείας στο Παρίσι.

    Εχοντας στην επίβλεψή του ως Marketing Director – Europe Zone 10, τις χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Ελβετία κ.α. παραμένει στη Γαλλία έως το 2006.

    Η εξελικτική του πορεία στην κορυφαία πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών δεν τελειώνει με την θέση του ως Marketing Director- Europe Zone 10. Για τα επόμενα επτά χρόνια είναι ο Γιάννης Παπαχρήστου αναλαμβάνει τη θέση του General Manager – L’Oreal Mass Market Division σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.

    Σταθμός ορόσημο η Coca Cola Hellenic

    Η εταιρεία- σύμβολο όπως την έχει χαρακτηρίσει- η Coca Cola Hellenic είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Εντάσσεται στο δυναμικό της το 2014 ως Commercial General Manager της Coca Cola HBC στη Ρωσία. Δύο χρόνια αργότερα επιστρέφει στην Ελλάδα ως Country Manager/ Managing Director Ελλάδος και Κύπρου Coca Cola 3Ε.

    Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μάνατζερ, η Coca Cola 3E κατέγραψε σημαντική αύξηση πωλήσεων, κερδοφορίας και μεριδίων αγοράς ενώ χάρη σε μια σειρά από επενδύσεις και πρωτοβουλίες, ενισχύθηκε το χαρτοφυλάκιο και το 24/7 Leading Beverage Partner όραμα της εταιρείας ενώ ισχυροποιήθηκε σημαντικά το κοινωνικό-οικονομικό της αποτύπωμα.

    Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πολυεθνικό όμιλο, ο Γιάννης Παπαχρήστου αποχωρεί από τη θέση του γενικού διευθυντή και μεταπηδά σε μία άλλη εμβληματική εταιρεία. Την Chipita όπου αναλαμβάνει τον ρόλο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναφερόμενος στον CEO, Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

    Το επόμενο στοίχημα

    Από health and beauty σε καλλυντικά και από beverages σε σνακ και τώρα επικεφαλής σε έναν μιντιακό όμιλο. Για τον άνθρωπο που πέρασε από τις κορυφαίες θέσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο Ομιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι το επόμενο στοίχημα.

    Από τη θέση του επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου στην Ελλάδα «ο νέος CEO με τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που κατέχει, θα ενισχύσει αποτελεσματικά τις καινοτόμες δράσεις και στρατηγικές επιδιώξεις του Ομίλου» δήλωσε ο πρόεδρος του ANTENNA Group, Θοδωρής Κυριακού.

    Ο Γιάννης Παπαχρήστου με βαθιά γνώση της αγοράς, σύγχρονη οπτική και εξαιρετικές ικανότητες στον στρατηγικό επιχειρηματικό σχεδιασμό, θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου με την οποία ανακοινώθηκε η ανάληψη της θέσης του Chief Executive Officer Ελλάδος.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει με όραμα και στρατηγική την ενίσχυση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, επενδύοντας διαρκώς σε νέους τομείς -όπως η πρόσφατη εξαγορά των Village Cinemas-, καθώς και σε σημαντικά και πολύπειρα στελέχη.

    Η πρωτοβουλία Brain Regain

    Ο Γιάννης Παπαχρήστου είναι συνιδρυτικό μέλος του Brain Regain. Μια πρωτοβουλία που απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έχοντας ως όραμα τον επαναπατρισμό των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας στελεχών και εταιρειών είναι να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού.

    Διαβάστε επίσης

    O Γιάννης Παπαχρήστου CEO Ελλάδος του Ομίλου ANTENNA



    ΣΧΟΛΙΑ