• Business

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το νέο deal του Greek Freak με το WhatsApp της Meta

    • Bloomberg
    O σταρ του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο

    O σταρ του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Ο σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία με την WhatsApp, την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta Platforms, για την προώθηση του brand σε όλο τον κόσμο.

    Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία προώθησης που συνάπτει η WhatsApp με κάποιον διάσημο. Τα στελέχη της εταιρείας σχεδιάζουν να συνεργαστούν με τον Αντετοκούνμπο για την παραγωγή περιεχομένου, τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις και σε δράσεις ενημέρωσης, ξεκινώντας από το All-Star Game του NBA στο Κλίβελαντ την Κυριακή το απόγευμα.

    Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

    «Είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιώ καθημερινά», είπε ο Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή. «Στο τέλος της ημέρας, παίρνω αποφάσεις με βάση το τι με κάνει χαρούμενο και το πώς μπορώ να βοηθήσω».

    Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος γεννήθηκε από Νιγηριανούς γονείς στην Ελλάδα, είναι ένας από τους καλύτερους διεθνείς παίκτες του μπάσκετ.

    Το WhatsApp, το οποίο ανταγωνίζεται με εφαρμογές όπως το iMessage και το Google Messages της Apple, έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και έχει καθιερωθεί ως η βασικότερη μέθοδος ανταλλαγής μηνυμάτων σε χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

    Η υπηρεσία έχει ενισχύσει το μάρκετινγκ στον αθλητισμό φέτος, συμπεριλαμβανομένης της προβολής των πρώτων διαφημίσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των πλέι οφ του NFL.

    Indiana Pacers v Milwaukee Bucks
    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια αγώνα με τους Indiana Pacers στις 15 Φεβρουαρίου. Φωτογράφος: Stacy Revere/Getty Images
     

    Σημαντικές συμφωνίες

    Ο κορυφαίος παίκτης έχει συνάψει συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς από το 2013. Μεταξύ άλλων ανέλαβε την προώθηση των ακουστικών της JBL και πήρε μέρος σε διαφημίσεις της υπηρεσίας ροής Hulu της Walt Disney.

    Η Nike υπέγραψε εκ νέου μακροπρόθεσμη συμφωνία μαζί του το 2017 και έχει τη δική του σειρά αθλητικών παπουτσιών για τη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ρούχων στον κόσμο.

    Τα τελευταία χρόνια, ο Αντετοκούνμπο έχει επίσης προχωρήσει σε επενδυτικές κινήσεις, τοποθετώντας κεφάλαια στην startup αθλητικών ποτών Ready Nutrition και στην αγορά ρολογιών WatchBox.

    Έγινε επίσης μέτοχος μειοψηφίας στην ομάδα μπέιζμπολ του Μιλγουόκι, τους Brewers, πέρυσι. Όπως δήλωσε ο ίδιος είναι μια πολύτιμη διαδικασία μάθησης για αυτόν, καθώς ελπίζει μια μέρα να γίνει ιδιοκτήτης μιας ομάδας ΝΒΑ.

    «Είναι κάπως δύσκολο να γίνουν όλα μαζί», είπε ο Αντετοκούνμπο. «Εμπλέκομαι σε πράγματα που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα εμπλακώ».

    Έχει ψηφιστεί δύο φορές MVP – καλύτερο παίκτης – του NBA και κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2021, όταν οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στον πρώτο τους τίτλο έπειτα από 50 χρόνια.

    Αυτή η επιτυχία στο γήπεδο έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων χορηγών.

    Μόνο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Αντετοκούνμπο σε πωλήσεις φανέλας την προηγούμενη σεζόν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων αθλητικών ειδών Fanatics.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα στούντιο της Disney ο Γιάννης Αντετοκούνμπο



    ΣΧΟΛΙΑ