• Business

    Γιάννα Ανδρονοπούλου: Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO της Microsoft Hellas

    Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

    Γιάννα Ανδρονοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας


    Από χθες, Δευτέρα 3 Ιουλίου, η Γιάννα Ανδρονοπούλου αναλαμβάνει και επίσημα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, αντικαθιστώντας τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο, ο οποίος θα είναι πλέον επικεφαλής του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (General Manager, Financial Services, Microsoft UK).

    Μετά το επιτυχημένο πέρασμα του κ. Μιχαλόπουλου, η κ. Ανδρονοπούλου αναμένεται να αναλάβει όλο το κομμάτι της διαχείρισης της εταιρείας, ενώ θα τρέξει τις εργασίες για όλα τα μεγάλα project της Microsoft στην Ελλάδα, με βασικότερο τη μεγάλη επένδυση των data centers.

    Οι πληροφορίες που ήθελαν ότι πρόσωπο μέσα από την εταιρεία θα είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Μιχαλόπουλου επιβεβαιώθηκαν, καθώς η κ. Ανδρονοπούλου είναι επί σειρά ετών στέλεχος της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

    Πριν αναλάβει CEO ήταν Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών της Microsoft.

    Η κα. Ανδρονοπούλου έχει ήδη διανύσει μια μακρόχρονη πορεία στη Microsoft, στην οποία εντάχθηκε το 2014. Πριν αναλάβει Διευθύντρια Εταιρικών Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, είχε ρόλο Διευθύντριας των Financial Services and Insurance Accounts, για τη Microsoft Ελλάδος και Κύπρου.

    Έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων στην Ελλάδα, Κύπρο κι έχει εργαστεί στο παρελθόν στη Γαλλία και τη Σουηδία.

    Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πολυτεχνείο Πατρών και κάτοχος Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η μεγάλη επένδυση

    Το μεγάλο στοίχημα της νέας CEO της Microsoft δεν είναι άλλο από την επένδυση των data centers που τρέχει ο τεχνολογικός γίγαντας στην Ελλάδα.

    Στόχος της εταιρείας είναι έως τα τέλη του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί όλο το πλέγμα των προβλεπόμενων ενεργειών, με στόχο το 2024 να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες ώστε η επένδυση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

    Η επένδυση της Microsoft, συνολικής αξίας 976 εκατ. ευρώ, είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και των data centers στη χώρα μας. Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει περάσει επιτυχώς το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και πλέον αναμένεται η έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος

    Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά Data Center Region, με το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων να αναμένεται να ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

    Το Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστεί στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι μέσα σε δύο οικοδομικά τετράγωνα (Ε31 και Ε26), επιφάνειας 69.539 τ.μ. και 14.998 τ.μ. αντίστοιχα.

    Σύμφωνα μάλιστα με τα σχέδια της Microsoft, τα data center θα λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρακτική που αναμένεται να ακολουθηθεί διεθνώς και να επιτευχθεί μέχρι το 2025 ενώ μέχρι το 2030 θα πρέπει η εταιρεία να είναι carbon negative παντού.

    Το μήνυμα στο linkedIn

    Με μια ανάρτηση στο linkedIn η κ. Ανδρονοπούλου έκανε λόγο για τα νέα της καθήκοντα, τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι θα ανταποκριθεί στον ρόλο της.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Όπως λέει και η παροιμία, όταν υπάρχουν κύματα, πρέπει κανείς να σερφάρει, και ως windsurfer, πάντα μου άρεσε ο συμβολισμός που φέρνουν τα κύματα.

    Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους, να παραμείνουν θετικοί, να σκεφτούν δημιουργικά και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους. Αυτό κάνω με συνέπεια μέχρι στιγμής και ανυπομονώ καθώς μπαίνω στο νέο μου ρόλο, αυτόν του Γενικού Διευθυντή για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

    Ο αγώνας ξεκίνησε νωρίς για μένα μέσα από μια σειρά αντισυμβατικών επιλογών, είτε σπουδάζοντας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, είτε πηγαίνοντας στον κλάδο της τεχνολογίας σε μια εποχή που αυτό ήταν λιγότερο αναμενόμενο.

    Η Microsoft αντικατοπτρίζει το πάθος μου για την ένταξη και την ισορροπία των φύλων στην εργασία και θα συνεχίσω την προσπάθειά μου σε αυτό το μέτωπο μέσω της ηγεσίας του Women ERG της Microsoft για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική στιγμή σε σχέση με τη δυναμική του #AI και τις επόμενες ευκαιρίες που φέρνει το #Cloud. Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περαιτέρω τους πελάτες και συνεργάτες μας, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να επιτύχουν τους στόχους τους, να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πολιτών και μέσω της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για όλους.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην #OneMicrosoftTeam μας, τον προκάτοχό μου Θεοδόση Μιχαλόπουλο που υπήρξε σπουδαίος ηγέτης και σύμμαχος μέχρι στιγμής στο ταξίδι μας, την Kristina Tikhonova που με εμπιστεύτηκε να είμαι στην ηγετική της ομάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Samer Abu-Ltaif που πίστεψε στο όραμά μου για το ρόλο των αγορών μας στη συνολική ανάπτυξη της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  Μέση Ανατολή και Αφρική, οι μέντορές μου στην πορεία και η ομάδα μου που μου επέτρεψαν να αναπτυχθώ!».

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft Ελλάδας: Νέα CEO η Γιάννα Ανδρονοπούλου

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Η νέα θέση στο Λονδίνο, η μεγάλη επένδυση και το αντίο στη Microsoft Hellas

    Παχιές αγελάδες για τις εταιρείες τεχνολογίας το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ