• Business

    Getty Images: Απέρριψε προσφορά εξαγοράς 4 δισ. δολαρίων ως μη αξιόπιστη

    • Bloomberg

    Mark Getty, Συνιδρυτής & Πρόεδρος του Δ.Σ. Getty Images


    Η Getty Images Holdings απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Trillium Capital ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι δεν έχει δώσει καμία απόδειξη ότι η πρότασή της, που αποτιμά τις μετοχές σχεδόν στο διπλάσιο της τιμής προ-προσφοράς, είναι «επαρκώς αξιόπιστη».

    Η Getty με έδρα το Σιάτλ, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για εκατομμύρια φωτογραφίες και άλλα έργα από περισσότερους από 516.000 συνεργάτες, σημείωσε πτώση έως και 11% στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

    Η Trillium -ακτιβιστής επενδυτής- ανακοίνωσε την προσφορά για μετρητά 10 δολάρια ανά μετοχή την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο και είπε στην εταιρεία να αναζητήσει αγοραστή.

    Η μετοχή έκλεισε στα 5,06 δολάρια στις 21 Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση της προσφοράς. Οι μετοχές της Getty αυξήθηκαν έως και 62% την ημέρα της ανακοίνωσης.

    «Η Trillium Capital LLC δεν έχει παράσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Getty Images ή στους συμβούλους της κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η ίδια, ο διαχειριστής της ή η μη δεσμευτική, υπό όρους πρότασή της, είναι επαρκώς αξιόπιστα ώστε να δικαιολογείται η δέσμευση από το ΔΣ της Getty Images», ανέφερε η εταιρεία.

    Το διοικητικό συμβούλιο «πιστεύει ότι η τρέχουσα διοικητική ομάδα και η στρατηγική της εταιρείας αντιπροσωπεύουν την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τη μεγιστοποίηση της μακροπρόθεσμης αξίας των μετόχων».

    Η Trillium, η οποία έχει γνωστοποιήσει ότι κατέχει 500.000 μετοχές της Getty, έδειξε ότι η πρότασή της εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης δέσμευσης από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

    Ο επενδυτής είπε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε μετόχους που κατέχουν περισσότερο από το 80% των μετοχών της Getty να διαθέσουν μέρος ή το σύνολο των μετοχών τους στη συναλλαγή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trillium, Scott Murray, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο και θα γίνει ο πρόεδρός του.

    Ο Murray δεν απάντησε σε ένα email που ζητούσε να σχολιάσει το θέμα.

    Η οικογένεια Getty και η Koch Industries Inc. είναι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της εταιρείας, ελέγχοντας το 65% των μετοχών, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Διαβάστε ακόμη:

    Getty Images: Στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω SPAC – Στα 4,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της



    ΣΧΟΛΙΑ