• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Getty Images: Στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω SPAC – Στα 4,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

    • Bloomberg

    Mark Getty


    Η Getty Images προχώρησε σε συμφωνία συγχώνευσης με εταιρεία SPAC την οποία ίδρυσαν οι CC Capital και Neuberger Berman, με στόχο την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Το deal αποτιμά το ιστορικό πρακτορείο φωτογραφιών με έδρα το Σιάτλ στα 4,8 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της. Η συμφωνία με την εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού CC Neuberger Principal Holdings II περιλαμβάνει συνολική επένδυση σε μετοχές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό περιλαμβάνει κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τη SPAC και ιδιωτική επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Getty αποτιμάται στη συναλλαγή κατά 15,2 φορές περίπου τα εκτιμώμενα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων για το 2022, ύψους 315 εκατ. δολαρίων, αναφέρουν οι εταιρείες. Η SPAC διευθύνεται από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone Group, Chinh E. Chu.

    Το πρακτορείο, με ιστορία 26 χρόνια, αρχικά τάχθηκε υπέρ της παραδοσιακής δημόσιας προσφοράς, πριν τελικά επιλέξει τη λύση της CC Neuberger, η οποία θα επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στη συναλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Getty, Craig Peters σε συνέντευξή του.

    Μείωση Χρέους

    «Επρόκειτο πραγματικά για την CC Neuberger, νομίζω πολύ περισσότερο από ό,τι έχει να κάνει με την SPAC ή την IPO», είπε ο Peters. «Αυτό το ποσό του κεφαλαίου και αυτή η βεβαιότητα και ένας συνεργάτης που πίστευε στην επιχείρηση Getty είναι πραγματικά αυτό που έκανε τη διαφορά”.

    Τα έσοδα από τη συμφωνία θα διατεθούν κυρίως για τη μείωση του χρέους, είπε ο Peters. Το υπόλοιπο κεφάλαιο θα επιτρέψει στην Getty να επενδύσει στην οργανική ανάπτυξη, τόνισε.

    Ο Peters, ο οποίος εντάχθηκε στην Getty το 2007 και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2019, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας.

    Η Getty εξαγοράστηκε από την εταιρεία Hellman & Friedman έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2008. Η Hellman & Friedman πούλησε ένα πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας στην Carlyle Group μέσω συμφωνίας ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2012.

    Η οικογένεια Getty πήρε τον έλεγχο της εταιρείας και πάλι το 2018, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Carlyle. Αργότερα το ίδιο έτος, ο επενδυτικός βραχίονας της Koch Industries απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση, αναφέρει δήλωση της εταιρείας.

    Η διαχείριση

    Οι διευθυντές της νέας εταιρείας θα διοριστούν από την οικογένεια Getty, την Koch και τον χορηγό της SPAC. Ο συνιδρυτής του πρακτορείου Mark Getty, εγγονός του μεγιστάνα του πετρελαίου J. Paul Getty, θα παραμείνει πρόεδρος.

    «Ως δημόσια εταιρεία, η Getty Images θα είναι σε θέση να επενδύσει επιθετικά σε περισσότερες λύσεις προϊόντων και υπηρεσιών για να καλύψει τις ανάγκες όλων των πελατών μας», δήλωσε ο Getty. «Αυτό θα παγιώσει και θα ενισχύσει τη θέση μας ως οι πρωτοπόροι στην ανακάλυψη, την αγορά και την διάθεση ισχυρού οπτικού περιεχομένου από τους καλύτερους φωτογράφους και εικονολήπτες του κόσμου».

    Η CC Neuberger Principal Holdings II συγκέντρωσε 828 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2020. Εκτός από τον Chu, η SPAC διευθύνεται από τους Matthew Skurbe, Douglas Newton, Jason K. Giordano, Charles Kantor και άλλα στελέχη των CC Capital και Neuberger Berman.

    Η συναλλαγή αναμένει την έγκριση των μετόχων της SPAC. Οι μετοχές της νέας εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο GETY.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ernesta Procope: Ποια ήταν η «Πρώτη Κυρία της Wall Street» που πέθανε σε ηλικία 98 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ