• Business

    Γεωργιάδης: Την Πέμπτη θα ξέρουμε αν το άνοιγμα της οικονομίας επέδρασε αρνητικά στην πορεία της επιδημίας

    ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης


    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης , σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τόνισε πως την Πέμπτη θα γίνουν γνωστά τα πρώτα πραγματικά στοιχεία τα οποία θα δείξουν την επίπτωση στην πανδημία από το μερικό άνοιγμα της οικονομίας.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός, «τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει – και σε τι βαθμό έχει – επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας». Εάν αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για επίσπευση της άρσης των μέτρων. Αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας προηγείται, ανέφερε ο υπουργός.

    Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη, ότι συνεχίζονται οι επισκέψεις του σε εστιατόρια, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, με στόχο να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τους καταναλωτές, μέχρι και το 80% του χώρου ενός εστιατορίου.

    «Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση μέρους και του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων – εφόσον υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός – ώστε να μετατρέπεται ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος σε ημιυπαίθριο» όπως είπε. Όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, θα δοθούν πολύ ακριβείς οδηγίες, ακόμη και για το σημείο στο οποίο θα πρέπει να τοποθετούνται οι ανεμιστήρες.

    Σε σύσκεψη δε, με τους κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά και την ομάδα τους, «παρουσιάστηκαν όλα τα σενάρια με τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, πώς θα μπαίνουν οι ανεμιστήρες, έτσι ώστε να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και λεπτομερές σχέδιο για να αξιοποιήσουμε το μέγιστο δυνατό σε κάθε κατάστημα» γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ