• Business

    Γεωργιάδης: Στα 9,90 ευρώ το αρνί και το κατσίκι – Πετύχαμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης


    Παρά τις ανησυχίες ότι η τιμή θα ξεφύγει και θα ξεπεράσει τα 13 ευρώ, πετύχαμε να δώσουμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Η τιμή για το αρνί και το κατσίκι είναι στα 9.90 ευρώ το κιλό, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σε σούπερ μάρκετ για το «Καλάθι του Πάσχα» και συμπλήρωσε: «Στην υπουργική απόφαση είναι υποχρεωτικό να γράφεται η προέλευση. Στον ”Γαλαξία” πωλείται κρέας εισαγωγής και στον ”Μασούτη” ελληνικό. Μιλάμε για μεγάλη κρίση και πίεση στους καταναλωτές με τον πληθωρισμό ενός έτους να προκαλεί ανατιμήσεις 15% στα τρόφιμα και πάνω από 20%, αλλά πετύχαμε για το ”Καλάθι” τουλάχιστον να αποσοβηθεί η αύξηση και να μην υπάρξει διατίμηση».

    «Πετύχαμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές»

    «Παρά τις ανησυχίες ότι η τιμή θα ξεφύγει και θα ξεπεράσει τα 13 ευρώ, πετύχαμε να δώσουμε σε όλες τις αλυσίδες τιμές σαν τις περσινές», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Σε ερώτηση για το εάν έχουν ελεγχθεί τα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ και ποιας εθνικότητας είναι τα αμνοερίφια, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Υπάρχει απόλυτος έλεγχος από τη ΔΙΜΕΑ για τα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ. Ουδέποτε έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι και τόσα πρόστιμα όσα επί θητείας μου». «Αν ο ”Μασούτης” τιμολογεί το κρέας ως ελληνικό, είναι υποχρεωμένος να είναι ελληνικό», πρόσθεσε ο υπουργός.

    Δείτε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

    Διαβάστε επίσης:

    Σε ισχύ από σήμερα το πασχαλινό ωράριο για εμπορικά καταστήματα

    Χρήστος Τσόλκας (ΔΕΛΤΑ): Εξαγορές και είσοδος σε εναλλακτικές κατηγορίες τροφίμων – Εστιάζει στην υγιεινή διατροφή



    ΣΧΟΛΙΑ