• Business

    Γεωργιάδης από ΔΕΘ: Βιομηχανική παραγωγή, έρευνα και τεχνολογία θα καθορίσουν την οικονομική πρόοδο

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης από ΔΕΘ: Βιομηχανική παραγωγή, έρευνα και τεχνολογία θα καθορίσουν την οικονομική πρόοδο


    «Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για την πρόοδο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, της πατέντας, της επιστημονικής έρευνας και της αξιοποίησης της σε εμπορικές εφαρμογές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΒΙ στην 85η ΔΕΘ για την «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα».

    Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ένα διαχρονικό αίτημα του Οργανισμού, η μεταφορά των σημάτων στις αρμοδιότητες του έγινε πράξη και ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες ,ενώ τόνισε ότι «θα είμαστε μαζί σε όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι η οικονομική πρόοδος της χώρα μας που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στην βιομηχανική παραγωγή, στην μεταποίηση, στην έρευνα, στην τεχνολογία και λιγότερο στον τουρισμό, λιγότερο στην κατανάλωση. Δεν υποτιμώ φυσικά ούτε τον τουρισμό ,ούτε την κατανάλωση, αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μόνο αυτό. Η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα…».

    Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι για να κατανοήσουμε τι σημαίνει βιομηχανική ιδιοκτησία «ας αναλογιστούμε μέσα στην πανδημία πόσο μεγάλη αξία είχαν οι ευρεσιτεχνίες πως άλλαξαν τη ζωή μας, πως προστάτευσαν και θωράκισαν την υγεία μας .

    Θα πρέπει να κατανοήσουμε, πρόσθεσε, που βρισκόμαστε ως χώρα που θέλουμε να πάμε, την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Επομένως η καινοτομία η έρευνα και η ευρεσιτεχνία βρίσκονται στην πυρήνα της δουλειάς που θέλουμε να κάνουμε…».

    «Οι νέες και οι νέοι μας , είναι ένα εξαιρετικότερο δυναμικό αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Αν σήμερα έρχονται εταιρείες στην Ελλάδα έρχονται γιατί αυτό είναι το δυνατό μας στοιχείο που δεν το έχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

    Εύχομαι όλη η δουλειά να συνεχιστεί. Εμείς με τα χρηματοδοτικά εργαλεία να στηρίξουμε περισσότερο έτσι ώστε να φέρουμε νέους και νέες περισσότερο κοντά στην καινοτομία και στην ευρεσιτεχνία και ο ΟΒΙ να επιτελέσει στο ακέραιο το έργο του», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Συγχαρητήρια σε ΔΕΗ για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ.

    ΔΕΘ: Έτσι θα είναι το εκθεσιακό κέντρο μετά την ανάπλαση (video)

    Μητσοτάκης: Στόχος η ανάπτυξη για όλους – Μέρισμα πρωτίστως για τη νέα γενιά



    ΣΧΟΛΙΑ