• Business

    Γενναία πρόστιμα 63.800 ευρώ σε πέντε επιχειρήσεις από τον ΕΦΕΤ

    • NewsRoom
    Ανακαλείται σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο από τον ΕΦΕΤ

    ΕΦΕΤ


    Νέα επιβολή προστίμων επιβλήθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε πέντε επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού χρηματικού ύψους 63.800 ευρώ. Τη σχετική απόφαση εξέδωσε με ανακοίνωση της υπ. αριθμ. 6η / 12 – 4 – 2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

    Πιο αναλυτικά, τα πρόστιμα απευθύνονται σε τρεις αλυσίδες σουπερμάρκετ, μία επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ένα ζαχαροπλαστείο.

    Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν και έξι ενστάσεις κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων. Η τελική απόφαση για τις ενστάσεις ήταν η επικύρωση της επιβολής των προστίμων, συνολικού ύψους 11.025 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι, κατά το τρέχον έτος, μέχρι τώρα έχει επικυρωθεί από το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ η επιβολή προστίμων σε 34 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους 507.465 ευρώ.

    Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΕΤ: Ποια προϊόντα απαγορεύει στα σχολικά κυλικεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΕΤ: Προσοχή στην αγορά και κατανάλωση οστράκων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΦΕΤ: Ανάκληση επικίνδυνης σάλτσας



    ΣΧΟΛΙΑ