• Business

    Γαλλία: Θέλει να εξαγοράσει “στρατηγικά” τμήματα της δραστηριότητας της Atos

    • NewsRoom
    Μπρούνο Λεμέρ

    Μπρούνο Λεμέρ, Γάλλος υπουργός Οικονομικών


    Η κυβέρνηση της Γαλλίας έστειλε επιστολή προσφοράς στην Atos προτείνοντας την ανάληψη από μέρους του γαλλικού κράτους τμημάτων της εταιρείας που το κράτος θεωρεί στρατηγικά, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ.

    Ο επικεφαλής του γαλλικού οικονομικού επιτελείου δεν δημοσιοποίησε τιμή προσφοράς για την προτεινόμενη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει τις λειτουργίες υπερυπολογιστών, κβαντικών υπολογιστών και προϊόντων κυβερνοχώρου της εταιρείας. Οι ετήσιες πωλήσεις αυτών των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχονται περίπου σε 900 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο του.

    Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει ιδιωτικές εταιρείες σε κοινοπραξία εάν προχωρήσει η προσφορά, είπε ο Λεμέρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Δεν διευκρίνισε ποιες εταιρείες, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι όλες γαλλικές.

    “Ο στόχος είναι οι στρατηγικές δραστηριότητες της Atos να παραμείνουν υπό αποκλειστικό γαλλικό έλεγχο”, δήλωσε ο Λεμέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Atos είχε δηλώσει ότι αναζητούσε περισσότερα μετρητά και ότι ίσως χρειαστεί να μειώσει περαιτέρω το χρέος της. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι έπρεπε να συγκεντρώσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ νέων χρημάτων για τη χρηματοδότηση της δραστηριότητάς της έως το 2025 και να μειώσει το χρέος κατά περίπου το ήμισυ, στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η Atos ήταν μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας της Γαλλίας πριν μια σειρά αποτυχιών – συμπεριλαμβανομένων λογιστικών λαθών και αρνητικών προειδοποιήσεων για τα κέρδη – την αφήσουν στα πρόθυρα της αφερεγγυότητας εξυπηρέτησης του δανεισμού της.

    Όταν τα σχέδια για εκφόρτωση περιουσιακών στοιχείων στην Airbus και τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ Κρετίνσκι απέτυχαν νωρίτερα φέτος, η γαλλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρέμβει με προσωρινή χρηματοδότηση. Διαμεσολαβητής ο οποίος ορίστηκε από το δικαστήριο χειρίζεται τώρα τη διαδικασία συνδιαλλαγής με πιστωτές και τράπεζες.

    Διαβάστε επίσης:

    Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

    ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο Στέφανος Κασσελάκης

    Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της αιματηρής συμπλοκής στο Μαρούσι



    ΣΧΟΛΙΑ