• Business

    Γ. Παπαχρήστου (Coca Cola 3E): «Ενισχύουμε με νέες γραμμές παραγωγής το mega plant στο Σχηματάρι»

    • Του Γιώργου Μανέττα

    Ο Γενικός Διευθυντής της Coca Cola 3E, Γιάννης Παπαχρήστου


    Την ενίσχυση του mega plant στο Σχηματάρι με νέες γραμμές παραγωγής προανήγγειλε ο Γενικός Διευθυντής της Coca Cola 3E, Γιάννης Παπαχρήστου, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οικονομικού αποτυπώματος της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Ο κ. Παπαχρήστου υπογράμμισε πως υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της μονάδας στο Σχηματάρι, προκειμένου να αναλάβει την παραγωγή και άλλων προϊόντων, τα οποία θα εξάγονται στις διάφορες χώρες που δραστηριοποιείται ο μητρικός όμιλος. Μια επένδυση που, όπως είπε, κατέστη εφικτή χάρη στην ανασυγκρότηση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στη μονάδα, η οποία έβαλε την Ελλάδα στον παραγωγικό και διαμετακομιστικό χάρτη του ομίλου.

    Παράλληλα, τόνισε πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών της 3E, οι οποίες σήμερα καταλαμβάνουν το 6% του κύκλου εργασιών.

    Ο κ. Παπαχρήστου ξεκαθάρισε πως η νέα επένδυση δεν σχετίζεται με τον καφέ, αλλά με άλλη κατηγορία προϊόντων και είπε πως περισσότερα πράγματα θα ανακοινωθούν προς το τέλος του έτους.

    Σχολιάζοντας πάντως την ένταξη της Costa Coffee στον παγκόσμιο όμιλο της Coca Cola και την τοποθέτηση ready to drink προϊόντων καφέ στην αγορά, επεσήμανε πως η κατηγορία του καφέ αποτελεί σημαντική ευκαιρία.

    Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει στη συγκεκριμένη κατηγορία, λέγοντας πως το πλάνο ανάπτυξης είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

    Ο κ. Παπαχρήστου ρωτήθηκε και για το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass στην Πάτρα και κατά πόσο επηρεάζει τις εργασίες της Coca Cola 3E, και απάντησε πως δεν έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητες της Coca Cola στην Ελλάδα, για να προσθέσει πως είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία. «Εμείς», είπε, «θα συνεχίσουμε κανονικά τον δρόμο μας».

    Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει συγκεκριμένη πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επενδύσεις και πως προτίθεται να αντιδράσει η εταιρεία σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί στην κυβέρνηση, το στέλεχος της Coca Cola επεσήμανε πως «ανεξαρτήτων πολιτικών εξελίξεων, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις επενδύσεις», για να συμπληρώσει πως προφανώς έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

    Κλείνοντας, ο κ. Παπαχρήστου δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την πορεία της κατανάλωσης, η οποία όπως είπε δείχνει σημάδια αστάθειας εδώ και λίγο διάστημα. Σημείωσε μάλιστα πως υπάρχουν αμφιβολίες για την εξέλιξή της, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Στο πεντάμηνο, πάντως, τόσο η εταιρεία όσο και η αγορά στο σύνολό της, κινούνται ανοδικά χάρη και στον τουρισμό, ο οποίος εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα ίδια καλά επίπεδα με πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ