ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δήλωση για την ψήφιση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη βουλή της Λιβύης προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τη Τρίτη επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «Τα δραματικά γεγονότα της Λιβύης, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ Γεραπετρίτη που πρόσφατα μας διαβεβαίωνε για τα ακριβώς αντίθετα. Εκθέτουν και τον Πρωθυπουργό που συμφωνεί σε όλα μαζί του, αντί να τον έχει ήδη αποπέμψει».
Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρώντας σε γενικότερη ανάλυση της διεθνής πολιτικής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ενώ η Κρήτη είναι στόχος κυμάτων παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη «πυκνώνουν τα σύννεφα ακόμα και για τη Μονή Σινά».
Αναλυτικά η δήλωση Αντώνη Σαμαρά:
Τα δραματικά γεγονότα της Λιβύης, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ Γεραπετρίτη που πρόσφατα μας διαβεβαίωνε για τα ακριβώς αντίθετα. Εκθέτουν και τον Πρωθυπουργό που συμφωνεί σε όλα μαζί του, αντί να τον έχει ήδη αποπέμψει.
Και ενώ κύματα παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη στοχεύουν την Κρήτη, πυκνώνουν τα σύννεφα ακόμα και για τη Μονή Σινά.
Την ίδια ώρα βλέπουμε την Τουρκία να αγοράζει συνεχώς -μέσω Βουλγαρικών εταιριών- ακίνητα στη Θράκη.
Και τον Ράμα να αγκαλιάζεται με τον Ερντογάν.
Κι εμείς κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία…
Οφείλει ο κ Μητσοτάκης να καταλάβει το μέγεθος των νέων γεωπολιτικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα ο ίδιος με τον κ. Γεραπετρίτη.
Διαβάστε επίσης:
ΥΠΕΞ: Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο δεν αλλάζουν με μονομερείς και νομικά αβάσιμες αποφάσεις
Reuters: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Λιβύης
Δεσποτόπουλος: Ξαναζεσταμένο φαΐ το τουρκολιβυκό μνημόνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύνταγμα: Οι φοιτητές έστησαν σκηνές και θα διανυκτερεύσουν μπροστά στη Βουλή
- Όμιλος Fourlis: Από τον μετασχηματισμό στη δημιουργία αξίας – Στόχος πωλήσεις €785–800 εκατ. και διπλάσια λειτουργικά κέρδη το 2029
- Opinion Poll: Πρώτη με 31,5% η ΝΔ στο λεκανοπέδιο Αττικής, προβάδισμα 14,6 μονάδων από την ΕΛ.Α.Σ και 21,3 από το ΠΑΣΟΚ
- Intracom: Νέα αγορά 226.000 μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.