• Business

    Γ. Καντώρος (Interamerican): «Η πανδημία αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο – Κλειδί η γρήγορη προσαρμογή»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Anytime

    Γιάννης Καντώρος, CEO της Interamerican και Anytime


    Για το νέο μοντέλο εργασίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά μίλησε ο επικεφαλής της Interamerican, Γιάννης Καντώρος στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για την χρήση του 2020.

    Η πανδημία του κορονοϊού, είπε ο κ. Καντώρος, οδήγησε την εταιρεία να επισπεύσει τις αλλαγές που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δυο χρόνια, τονίζοντας πως η τεχνολογία ανέτρεψε άρδην το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα… οι πελάτες σήμερα είναι πολύ πιο απαιτητικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η λέξη κλειδί σήμερα είναι η αλλαγή.

    «Σε μια οικονομία που ψηφιοποιείται», ανέφερε, το παραδοσιακό μοντέλο που βασίζεται σε πολλά επίπεδα ιεραρχίας δεν είναι κατάλληλα στη νέα εποχή, για να συμπληρώσει πως το νέο μοντέλο εργασίας που υιοθετεί η Interamerican βασίζεται περισσότερο με ομάδες 6 έως 10 ατόμων με διακριτούς ρόλους και ικανότητες που έχουν αυτονομία και μπορούν να φέρουν σε πέρας την υπόθεση που αναλαμβάνουν, αλλά και μπορούν να προσαρμοσθούν πολύ πιο εύκολα. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι πιο δημοκρατικό, και τόνισε πως «η δύναμή του βασίζεται στα πολλά μυαλά που δουλεύουν μαζί».

    Όσον αφορά στην τηλεργασία, υπογράμμισε πως καθώς η οικονομία ψηφιοποιείται, όλο και περισσότερα επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, ωστόσο εκτίμησε πως το μέλλον της εργασίας θα είναι ένας συνδυασμός τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στο γραφείο, με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τα ωράρια εργασίας.

    Για την πορεία των πωλήσεων του ασφαλιστικού κλάδου στη διάρκεια της πανδημίας και των Lockdown, σημείωσε πως παρατηρήθηκε ανοδική τάση για δυο λόγους: πρώτον γιατί οι επαγγελματίες της ασφάλισης προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και στην ψηφιακή πραγματικότητα και δεύτερον γιατί οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν την αξία της ασφάλισης έναντι των διάφορων κινδύνων που δεν μπορούν να ελέγξουν.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά, ο επικεφαλής της Interamerican σημείωσε πως παρατηρείται τάση συγκέντρωσης και δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων, καθώς οι πόροι που χρειάζονται για να ανταποκριθεί μια εταιρεία στη νέα εποχή θα γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, προσθέτοντας πως το μικρό μέγεθος δεν βοηθάει να είσαι ανταγωνιστικός και στις κανονιστικές διατάξεις. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Καντώρος είπε ότι η Interamerican ενδιαφέρεται να αποτελέσει μέρος της συγκέντρωσης που θα λάβει χώρα στον κλάδο, ως ηγέτιδα δύναμη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θέλει να συμμετέχει στη δημιουργία της νέας ασφαλιστικής αγορά.»

    Κλείνοντας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας στην μεταπανδημική εποχή και προέβλεψε καλύτερες ημέρες, γιατί η οικονομία έχει πιεστεί αρκετά τα προηγούμενα χρόνια (η λογική του συμπιεσμένου ελατηρίου) γιατί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν παρθεί αποφάσεις για να ξεπεράσουμε το σοκ της πανδημίας αλλά και γιατί διαπιστώνει πως η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι «πρέπει να αλλάξουμε πολλά για να προχωρήσουμε με πιο βιώσιμο τρόπο».

    Το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για την Interamerican στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας κέρδη 28 εκατ. ευρώ (επαναλαμβανόμενα προ φόρων) και μερίδιο αγοράς στο 12,8%. Στα προϊόντα ζωής και υγείας, οι αποζημιώσεις που έδωσε ανήλθαν σε 366 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ