• Business

    Γ. Καντώνιας (Cosmos Aluminium) στο mononews: «Γιατί δώσαμε έξτρα bonus εμβολιασμού 500 ευρώ»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιάννης Καντώνιας, Cosmos Aluminium

    Γιάννης Καντώνιας, αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium


    «Θέλουμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην εθνική προσπάθεια, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους ανθρώπους μας να εμβολιασθούν… Εύχομαι η κίνησή μας να βρει ανταπόκριση». Αυτό αναφέρει στο mononews.gr ο αντιπρόεδρος της Cosmos Aluminium, Γιάννης Καντώνιας, σχολιάζοντας την απόφασή της εταιρείας να δώσει επιπλέον bonus εμβολιασμού αξίας 500 ευρώ για κάθε εργαζόμενό της που ολοκληρώνει τη διαδικασία εμβολιασμού.

    Η παροχή ενός επιπλέον κινήτρου υπό τη μορφή χρηματικής ανταμοιβής, σημειώνει ο κ. Καντώνιας, κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη λύση για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, χωρίς να καταφεύγει σε εκβιαστικές μεθόδους προκειμένου να αρθεί η σχετική διστακτικότητα ενός σχετικά μικρού αριθμού εργαζομένων της εταιρείας που παραμένουν ανεμβολίαστοι (περίπου 40% σε σύνολο 180 ατόμων).

    Στόχος, όπως λέει, είναι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους μέσα στο καλοκαίρι, όπως προτρέπουν οι ειδικοί επιστήμονες, ώστε να χτισθεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας και να αποφευχθεί ένα «τέταρτο κύμα» της πανδημίας το προσεχές φθινόπωρο.

    Με την κίνηση αυτή, συνεχίζει ο επιχειρηματίας, επιδιώκεται να σταλεί και ένα έμμεσο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, παρακινώντας και άλλες εταιρείες –που έχουν την οικονομική δυνατότητα- να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

    «Πρέπει να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο εμβολιασμός αφορά το κοινό καλό όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού ή προβολής αλλά να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι να περάσουν το κατώφλι των εμβολιαστικών κέντρων.

    Πότε θα καταβληθεί το bonus των 500 ευρώ

    Σύμφωνα με τον κ. Καντώνια, η Cosmos, χάρη στην καλή πορεία ανάπτυξης που διαγράφει από την αρχή της λειτουργίας της, φροντίζει σε ετήσια βάση να επιβραβεύει το ανθρώπινο δυναμικό της σε ετήσια βάση με έξτρα χρηματικά βοηθήματα. Επιπλέον, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας φρόντισε να προχωρήσει σε αρκετές δωρεές που αφορούσαν στην ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

    Η εφαρμογή του μέτρου είναι άμεση και όποιος εργαζόμενος ολοκληρώσει έγκαιρα τον εμβολιασμό θα μπορεί να λάβει το bonus με την μισθοδοσία Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου.

    Η συγκεκριμένη απόφαση υπολογίζεται πως θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 90.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται κάποια πρόσθετα κόστη που αφορούν σε ασφαλιστικές εισφορές.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι η περιοχή της Λάρισας, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, είναι μεταξύ εκείνων με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Theon Sensors (EFA GROUP): Συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ

    Επιχειρήσεις: Πως θα δημιουργηθούν οι νέοι «εθνικοί πρωταθλητές» – Τι λένε Imerys, Eldorado & Cosmos Aluminium



    ΣΧΟΛΙΑ