Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Η ναυτιλιακή εταιρεία του Τζιανλουίτζι Απόντε, MSC, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, παρήγγειλε 20 νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 24.000 TEU, διευρύνοντας ένα ήδη μεγάλο ανεκτέλεστο έργο.

Σύμφωνα με την Linerlytica, μόνο με το ναυπηγείο Dalian, ο όμιλος του Gianluigi Aponte έχει τώρα 62 νέα πλοία μεγάλου μεγέθους, άνω των 20,000 TEU, υπό κατασκευή.

1

Οι σχέσεις μεταξύ MSC και Hengli απογειώθηκαν με την πρώτη υπογραφή, το 2024, σύμβαση για την κατασκευή 10 πλοίων των 21,000 TEU και 10 LNG 24,000 TEU. Ακολούθησε μια νέα παραγγελία για έξι πλοία των 22.000 teu πέρυσι.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, ο στόλος που διαχειρίζεται η MSC, ήδη ο κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης στον κόσμο σε χωρητικότητα, έρχεται σε περίπου 7,4 εκατ. TEU, ή 21,5% ποσό TEU στο βιβλίο παραγγελιών.

Αυτή η τελευταία παραγγελία έρχεται μέσω ενός εξαιρετικά δυναμικού περιβάλλοντος για τον κλάδο όσον αφορά τα ναυπηγικά προγράμματα, με το παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών να φτάνει τα 16,2 εκατομμύρια TEU, που ισοδυναμεί με το 46,5% του υπάρχοντος στόλου.

Διαβάστε επίσης:

Rheinmetall – MSC: Αγόρασαν το ναυπηγείο Mangalia στη Ρουμανία με 138 εκατ. δολάρια

Χατζημανώλη: Η Κύπρος προσηλωμένη στην οικοδόμηση ισχυρότερων ναυτιλιακών δεσμών Κίνας-Ευρώπης

Nautilus Management S.A. (Γιώργος και Δημήτρης Βερνίκος): Παρέλαβε το M/T Akti