• Business

    Theon Sensors (EFA GROUP): Συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Theon Sensors (EFA GROUP): Συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ

    EFA GROUP Κρίστιαν Χατζημηνάς


    Σύμβαση με τον OCCAR για την προμήθεια δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στις Βελγικές και Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο του Night Vision Capability Programme υπέγραψε η Theon Sensors, μέλος του Ομίλου EFA GROUP, σε κοινοπραξία με την γερμανική Hensoldt.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σύμβαση που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ την επόμενη 4ετία και μάλιστα αναφέρεται ως η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει δοθεί σε ελληνική αμυντική βιομηχανία.

    Ο OCCAR, ο οποίος είναι ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία Εξοπλισμού, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων του (Night Vision Goggles Contract Award | OCCAR), ανέλαβε από το Βέλγιο και τη Γερμανία να διαχειριστεί αυτή την κοινή προμήθεια.

    Με το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης της Theon Sensors, η προαναφερόμενη κοινοπραξία επικράτησε σε διεθνή διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού υπερτερώντας εμπορικά και τεχνικά άλλων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

    Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή και παράδοση 4.550 δίκυαλων νυχτερινής όρασης προς τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις και 5.000 προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον προγραμματισμό οι παραδόσεις να ξεπεράσουν τα 20.000 όργανα επιπλέον των προαναφερθέντων, προς αυτές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Περιλαμβάνει επίσης, πλήρη υπηρεσία συντήρησης και επισκευής για έως και 15 χρόνια, καθώς και μια σειρά αξεσουάρ που θα παραδοθούν στους χρήστες. Βάσει της σύμβασης οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν εντός του 2021.

    Το Mikron αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της Theon Sensors. Χρησιμοποιείται ήδη από διάφορους τελικούς χρήστες στην Ευρώπη, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη μεγάλη σύμβαση που υπογράφει η Theon Sensors για αυτό το νέο υπερσύγχρονο σύστημα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Theon Sensors και πρόεδρος του EFA GROUP Κρίστιαν Χατζημηνάς σε σχετικό σχόλιό του υπογράμμισε: «Η κοινοπραξία της Theon Sensors με την Hensoldt εναρμονίζεται με το όραμα για μια ισχυρή και με κοινές δράσεις, ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και εργάζεται για την υλοποίησή του. Τo μεγάλο αυτό συμβόλαιο αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών της Τηεον Sensors στον τομέα του Night Vision. Με το δεδομένο ότι είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει ποτέ υπογραφεί για όργανα νυχτερινής όρασης στην ευρωπαϊκή αγορά και, γενικότερα, η μεγαλύτερη απευθείας παραγγελία σε ελληνική αμυντική βιομηχανία, πιστεύουμε ότι το συμβόλαιο αυτό αποτελεί σημείο καμπής για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και των δυνατοτήτων που μπορεί να αναπτύξει, αλλά και την ίδια τη χώρα.

    Παράλληλα, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο στην ιστορία της εταιρίας μας, συνιστά ταυτόχρονα για εμάς και σημείο εκκίνησης για τη μετατροπή της Theon Sensors από διεθνή ηγέτιδα εταιρεία στα man portable όργανα νυχτερινής όρασης, και τώρα σταδιακά και στα αντίστοιχα θερμικά όργανα, σε εταιρία για ολοκληρωμένα συστήματα και πλατφόρμες που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα και την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με ταχύτητα και ασφάλεια. Συστήματα που βελτιώνουν θεαματικά την ευελιξία κατά τη λήψη αποφάσεων στη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας, θα συνεχίσουμε την πολιτική δημιουργίας συμμαχιών, ανάλογες με αυτές που πράξαμε με την Hensoldt, αλλά και τη Safran».

    Σημειώνεται ότι η Theon Sensors είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και την Άπω Ανατολή.

    Η Hensoldt είναι γερμανική Νο 1 εταιρία στον αμυντικό κλάδο με κορυφαία θέση στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο. Με έδρα το Taufkirchen, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας, η εταιρεία αναπτύσσει λύσεις αισθητήρων για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και στον γερμανικό δείκτη χρηματιστηρίου SDAX.

    Διαβάστε επίσης

    Διεθνής επέκταση της EFA GROUP



    ΣΧΟΛΙΑ