ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναπτυξιακός Νόμος: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες στα καθεστώτα Μεταποίησης και Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν στις επόμενες προκηρύξεις, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου στην σύσκεψη που είχε, πρόσφατα, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η γενική γραμματέας, αναφέρθηκε, επίσης την προσπάθεια του υπουργείου για θεσμικές αλλαγές σε πολλά επιμέρους ζητήματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, όπως τα κόκκινα δάνεια, την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων μέσω των επιμελητηρίων και την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής δήλωσε: «Η Αρκαδία αποτελεί μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το δημογραφικό και την ερημοποίηση. Η παρούσα συγκυρία με την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και την εγκατάσταση των φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δημιουργούν συνθήκες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο μέγιστο. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα προς όλους τους αρμόδιους φορείς καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις και έχει υλοποιήσει πληθώρα δράσεων για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων».
Ο κ. Τρουπής έθεσε, για μια φορά ακόμα, το ζήτημα της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, σημειώνοντας ότι αν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες νέες βιομηχανίες, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον. Τόνισε ακόμα την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, τα οφέλη του οποίου θα ήταν πολλαπλά και άμεσα για το σύνολο της Πελοποννήσου.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Ο στρατός ερευνά τις εικόνες που δείχνουν στρατιώτες να καίνε βιβλία στη Γάζα
ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά την προστασία του προσωπικού παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Τιμολόγια που αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την 1η Μαΐου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.