• Business

    Φρέντυ Δακτυλίδης: Ο Θρύλος της Μυκόνου και του Paradise άλλαξε παράδεισο

    Φρέντυ Δακτυλίδης | Πηγή: paradiseclubmykonos.com

    Φρέντυ Δακτυλίδης | Πηγή: paradiseclubmykonos.com


    Έφυγε από τη ζωή ο Θρύλος της Μυκόνου, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του φημισμένου club «Paradise» και του Wind Mill bar, Φρέντυ Δακτυλίδης, ο οποίος έγραψε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία του Νησιού των Ανέμων. Η κηδεία του θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου στις 22 Μαΐου 2023 στις 4 το απόγευμα.

    Ο θρύλος πίσω από το «Paradise»

    Χίπις, μποέμ τύποι, γυμνιστές και από πίσω τους η αστυνομία σε ένα συνεχόμενο κυνηγητό. Αυτή ήταν μία από τις όψεις της Μυκόνου τη δεκαετία του 1960. Η κατάσταση θα πάρει άλλη τροπή από το 1969, χρονιά κατά την οποία οι κατατρεγμένοι από την αστυνομία γυμνιστές θα βρουν τον δικό τους επίγειο «παράδεισο».

    Νότια της Μυκόνου, στην περιοχή που είναι γνωστή και ως Καλαμοπόδι, ο Αναστάσιος (Τάσος) Μάρκου Δακτυλίδης, κατά κόσμον Φρέντυ, θα δημιουργήσει ένα κάμπινγκ κι ένα εστιατόριο με το όνομα «Paradise».

    Στιγμιότυπα με τον Φρέντυ Δακτυλίδη στη Μύκονο
    Στιγμιότυπα με τον Φρέντυ Δακτυλίδη στη Μύκονο | Πηγή φωτογραφίας: Facebook – Δημήτρης Κουτσούκος

    Έξυπνα κόλπα θα δώσουν το σήμα στους γυμνιστές για να κρυφτούν από την αστυνομία. Αυτή ήταν μόλις η αρχή ενός κινήματος, που έκανε πολύ γρήγορα ευρέως γνωστό τον παράδεισο του Φρέντυ, αλλά και το νησί της Μυκόνου παγκοσμίως, με τη λέξη «ελευθερία» να είναι άκρως συνυφασμένη με την ιστορία του «Paradise».

    Αφιερωματικό βίντεο για τα 50 χρόνια του «Paradise» (1969-2019)

    «Paradise Beach Club», ένα σημείο ορόσημο για τη Μύκονο

    Από πολύ νωρίς, τα beach parties που πραγματοποιούνταν στο Paradise γίνονταν θέμα συζήτησης, ενώ διεθνούς φήμης djs όπως ο Erick Morillo, ο DJ Tiesto, ο David Guetta, o Armin Van Buuren, o Avicii κ.ά. έχουν βρεθεί πίσω από τα decks παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ξέφρενους ρυθμούς. Μάλιστα, το 2016, το «Paradise» αναδείχθηκε από το DJMag ως ένα από τα καλύτερα beach club παγκοσμίως, με τον Μάρκο Δακτυλίδη, γιο του Φρέντυ, να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

    Ο Φρέντυ Δακτυλίδης στο Paradise (1992)
    Ο Φρέντυ Δακτυλίδης στο Paradise (1992)

    Το «Paradise» είναι σημείο ορόσημο για τη Μύκονο, καθώς άλλαξε τελείως τα δεδομένα του νησιού. Από ένα φτωχικό νησί του Αιγαίου πελάγους έγινε το κοσμοπολίτικο νησί που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, το φημισμένο Paradise Beach Club στη Μυκονο, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία του νησιού.

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Από τον Αύγουστο του 2022 ήξεραν για τα αυθαίρετα στο “Πριγκιπάτο” – Έγγραφο-ντοκουμέντο



    ΣΧΟΛΙΑ