• Business

    FREE NOW: Κλείνει το BEAT στη Λατινική Αμερική – Ποιοι εργαζόμενοι επηρεάζονται στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Εφαρμογή της ΒΕΑΤ


    Στην αναστολή της λειτουργίας της δραστηριότητας της FREE NOW  στη Λατινική Αμερική αποφάσισαν ο γερμανικός όμιλος και οι μέτοχοί του BMW Group και Mercedes-Benz Mobility.

    Όπως αναφέρει σε μήνυμα που έστειλε ο γερμανικός όμιλος σε εργαζόμενους, η απόφαση να διακοπούν οι δραστηριότητες μέσω της BEAT στη Λατινική Αμερική έγινε ώστε να ενισχυθεί η επένδυση στην Ευρώπη.

    Αν και η απόφαση δεν επηρεάζει την λειτουργία της εφαρμογής μετακίνησης στην Ελλάδα, καθώς πλέον έχει αυτονομηθεί και λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρική οντότητα (FREE NOW Hellas), 170 εργαζόμενοι που απασχολούνται στα γραφεία του ομίλου στη χώρα μας, με αντικείμενο τις δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική, φαίνεται να έχουν ειδοποιηθεί πως θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με πακέτα αποχώρησης ή με απασχόληση σε άλλα πόστα μέσα στην εταιρεία, στον ευρωπαϊκό κλάδο. Τμήμα της δραστηριότητας στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των παγίων, όπως τα οχήματα, θα πωληθεί ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα εκκαθαριστεί.

    Το μήνυμα που έστειλε η FREE NOW σε συνεργάτες της στην Ελλάδα αναφέρει τα εξής:

    «Αγαπητέ συνεργάτη, θα θέλαμε να γνωρίζεις πως η FREE NOW και οι μέτοχοί της αποφάσισαν να διακόψουν τις δραστηριότητες τους μέσω της ΒΕΑΤ στη Λατινική Αμερική, ώστε να ενισχύσουν την επένδυσή τους στην Ευρώπη, όπου το FREE NOW App φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο Super App Μετακινήσεων. Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει τη λειτουργία μας και την ελληνική ομάδα, η οποία, όπως γνωρίζεις, ως μέρος της FREE NOW αυτονομήθηκε ήδη από το 2019, ενώ από το 2020 επιχειρεί ως ξεχωριστή εταιρική οντότητα (FREE NOW Hellas). H FREE NOW με τη νέα της εφαρμογή συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, όπου χάρη και στη δική σου συμβολή προσφέρει σήμερα το καλύτερο ιστορικά επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών».

     



    ΣΧΟΛΙΑ