• Business

    Α. Φράγκου: Μειωμένα, αλλά ανώτερα των προσδοκιών τα κέρδη της Navios Acquisition στο δ’ τρίμηνο 2016

    αγγελικη φραγκου

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Μειωμένη κερδοφορία παρουσίασε η ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, ξεπερνώντας πάντως τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία του ομίλου Navios, η οποία ειδικεύεται στα τάνκερ, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν κατά το δ’ τρίμηνο του 2016 στα 18,1 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας πτώση 11,1% σε ετήσια βάση (από τα 20,1 εκατ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο 2015). Την ίδια περίοδο, τα έσοδά της περιορίστηκαν στα 67,3 εκατομμύρια δολάρια, από 76,6 εκατ. δολάρια που ήταν στο δ’ τρίμηνο 2015.

    Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 11 σεντς του δολαρίου, έναντι μέσης εκτίμησης των αναλυτών στα 6 σεντς ανά μετοχή.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, τα κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του 2016 έφτασαν τα 62,9 εκατομμύρια δολάρια, σημαντικά μειωμένα έναντι των 89,7 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει το 2015.

    Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε τα αποτελέσματά μας για τι πλήρες έτος 2016, όπου η Navios Acquisition παρουσίασε EBITDA 194,6 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 62,9 εκατ. δολάρια”, ανέφερε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η Αγγελική Φράγκου, τονίζοντας: “Η πολιτική μας αναζήτησης μακροπρόθεσμων ναυλώσεων μας παρείχε εξαιρετικά κέρδη σε μία περίοδο όπου οι ναυλώσεις με ευνοϊκούς όρους δεν ήταν διαθέσιμες και οι τιμές spot διορθώνονταν. Η δύναμη της πολιτικής μας μπορεί να διαφανεί από τη μέση τιμή ναύλωσης του στόλου μας, που ήταν περίπου 11% υψηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς. Σε συνδυασμό με την κορυφαία διαχείριση κόστους μας, η Navios Acquisition κατάφερε να πληρώσει μέρισμα τα τελευταία επτά χρόνια, έχοντας παράλληλα επαρκές περιθώριο για τις διάφορες άλλες εταιρικές μας υποχρεώσεις”.

    Σημειωτέον ότι η Navios Acquisition ανακοίνωσε ότι στις 14 Μαρτίου θα πληρώσει στους κατόχους κοινών μετοχών της στις 7 Μαρτίου μέρισμα της τάξεως των 5 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, με ετησιοποιημένη απόδοση της τάξεως του 11,6%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Τι είπε ο Χουλιαράκης στο LSE και βαρέθηκαν όλοι; Στο χρέος τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικά νέα από Ρουμανία για Eurobank και Εθνική – Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση των θυγατρικών τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Βενιάμης: Άνοιξε ο δρόμος για μια ακόμα θητεία στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ