• Ενέργεια

    Πρόεδρος βενζινοπωλών: Φόβοι για μεγάλη αύξηση της τιμής στην βενζίνη από την κρίση στον Περσικό

    • NewsRoom


    Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η κρίση που έχει δημιουργηθεί στον Περσικό κόλπο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα αρνητικά η αγορά του πετρελαίου.

    Οι πρώτες εμφανείς επιπτώσεις έχουν ήδη λάβει χώρα, με την τιμή του πετρελαίου να εκτοξεύεται, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες, να δούμε να πραγματοποιείται ένα ντόμινο αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, της βενζίνης, αλλά και του φυσικού αερίου και στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλη Κιούση, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η μόνη ελπίδα που απομένει τώρα είναι η αύξηση που έχει παρουσιαστεί «να μείνει μόνο στο χρηματιστήριο η ώστε να μην αποτυπωθεί στην αντλία».

    Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Κιούσης παρέθεσε και τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την κρίση στον Περσικό κόλπο. «Αν κάτσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο, τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη (σ.σ. στην βενζίνη)», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αν τελικά θα υπάρξει αύξηση».

    Καταλήγοντας, ο κ. Κιούσης καθησύχασε προς το παρόν τους πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί, επειδή υπάρχει η πληροφορία, κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά».

    Εκτιμάται, πάντως, πως, εάν τελικά προκύψει κάποια διαφορά στις τιμές της βενζίνης, αυτή θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Η αύξηση που υπολογίζεται ότι θα προκύψει κυμαίνεται γύρω στο 15% για το πετρέλαιο θέρμανσης και 10% για τη βενζίνη.



    ΣΧΟΛΙΑ