• Business

    Fourlis: Τι ετοιμάζει μετά την ΙΚΕΑ και την Intersport – Τα σχέδια για την «επόμενη μέρα»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    o επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, μιλά όρθιος στο μικρόφωνο

    Βασίλης Φουρλής. CEO ομίλου Φουρλή


    Την… «ακτίνα δράσης» του επιχειρεί να διευρύνει ο όμιλος Fourlis, ενσωματώνοντας στο χαρτοφυλάκιό του μια νέα κατηγορία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία πραγματοποιεί εδώ και αρκετό καιρό διάφορες επαφές και συζητήσεις, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία που θα «ξεκλειδώσει» την είσοδο της σε νέα κατηγορία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι απτό. Οι ίδιες πληροφορίες αφήνουν να εννοηθεί πως το εγχείρημα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει, προσθέτοντας πως δεν έχει σχηματοποιηθεί κανενός είδους συμφωνία.

    Όσον αφορά στη νέα δραστηριότητα, ξεκαθαρίζουν πως θα είναι σε διαφορετική κατηγορία λιανικής από αυτές που ήδη δραστηριοποιείται ήδη ο όμιλος μέσω των ΙΚΕΑ (οικιακός εξοπλισμός) και των αλυσίδων Intersport & Athlete’s Foot (αθλητικά είδη). «Πρόθεση της Fourlis είναι να δημιουργήσει ένα τρίτο πόδι στη λιανική», σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Στο μεταξύ, η πανδημία εξακολουθεί να ταλανίζει τις εργασίες του ομίλου στην Ελλάδα. Το τρίτο κατά σειρά lockdown που κρατάει κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις πωλήσεις, και ειδικότερα των ΙΚΕΑ, που κινούνται σε… ρηχά νερά. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις από την άλλη πλευρά, όσο και αν αποδίδουν δεν αρκούν για να αναστρέψουν την πτωτική πορεία και να καλύψουν τη ζημιά που προκαλείται.

    Εντελώς διαφορετική είναι η πορεία στις ξένες αγορές που έχει παρουσία ο όμιλος Fourlis. Όπως αναφέρεται αρμοδίως, τα μηνύματα από την πορεία του ομίλου σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς τα καταστήματα εκεί είναι ανοιχτά από την 1η Φεβρουαρίου (με μοναδική εξαίρεση την Τουρκία, όπου τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τα Σαββατοκύριακα). Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την Fourlis, αφού οι διεθνείς πωλήσεις συνεισφέρουν υπό κανονικές συνθήκες περίπου το 40% των συνολικών εσόδων του ομίλου.

    Παρά την αρνητική συγκυρία, η εταιρεία συνεχίζει κανονικά το επενδυτικό της πλάνο, με στόχο μεταξύ άλλων την αναβάθμιση των αποθηκευτικών υποδομών της. Συγκεκριμένα, έχει ανακοινώσει επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ στο ακίνητο της στα Οινόφυτα Βοιωτίας για την τοποθέτηση υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένου εξοπλισμού για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών.



    ΣΧΟΛΙΑ