• Business

    Fourlis: Προς ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

    • NewsRoom
    Βασίλης Φουρλής Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis


    Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τους μετόχους της η FOURLIS  στις 21 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης βρίσκεται η  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά  €0,19 ανά μετοχή.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Fourlis, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί ως προς όλους τους μετόχους με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο υποβοηθούμενη από Συντονιστή (Operator Assisted Real-Time Teleconference), λόγω της επείγουσας ανάγκης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τα παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενα, την 21η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

    Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης της σύγκλησης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης ή μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που ομοίως θα διεξαχθεί αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο υποβοηθούμενη από Συντονιστή (Operator Assisted Real-Time Teleconference) την 28η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

    Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

    1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των 0,19€ ανά μετοχή. Συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού.

    2. Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων των άρθρων 9, 10, 11 και 16 του Καταστατικού της Εταιρείας επί σκοπώ προσαρμογής και εναρμόνισης με τις διατάξεις των άρθρων 120 και 125 του ν. 4548/2018, σε σχέση με τη δυνατότητα διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων από απόσταση σε πραγματικό χρόνο και της συμμετοχής των μετόχων της Εταιρείας σε αυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ