• Business

    Φουντώνει ο πόλεμος στην Ελλάκτωρ: Ολομέτωπη επίθεση Κούτρα κατά Καλλιτσάντση: «Πραγματοποιείται απόπειρα υπονόμευσης»

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Βαριές αιχμές για τις ευθύνες και την στάση της πλευράς της οικογένειας Καλλιστάντση για την κατάσταση στον όμιλο της Ελλάκτωρ αφήνει με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ομίλου ο πρόεδρος της, Δημήτρης Κούτρας, ο οποίος παίρνει για πρώτη φορά θέση στη διαμάχη μέσα στη διοίκηση του ομίλου.

    Στην επιστολή του αναφέρεται (χωρίς να τους κατονομάσει) στη ζημιά που προκάλεσαν οι Αναστάσεις και Δημήτρης Καλλιτσάντσης μέσα από τις δραστηριότητες του ομίλου στην Μέση Ανατολή – περιοχή που αποτελούσε τομέας ευθύνης τους -και που σύμφωνα με τον κ. Κούτρα αποτέλεσε την αιτία για τους  διοικητικούς τριγμούς.

     Ο κ. Κούτρας καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στην υπεράσπιση του ομίλου, καθώς όπως αναφέρει βρισκόμαστε μπροστά από μια απόπειρα υπονόμευσής του. Παράλληλα, χαρακτηρίζει φυγομαχία την παραίτηση από τις διεθνείς δραστηριότητες της Ελλάκτωρ του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα υποκρισία, τα όσα ισχυρίζεται η άλλη πλευρά περί καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις και τον μετασχηματισμό του ομίλου.

    «Η παραίτηση του υπεύθυνου για τα έργα της Μέσης Ανατολής ήταν μια φυγομαχία. Βέβαια όχι για να διευκολυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, ποιες μεταρρυθμίσεις προτάθηκαν και δεν έγιναν; Σε κάθε περίπτωση για τις ζημιές φταίμε εμείς, που πρέπει να τις αναλαμβάνουμε…».

    Το στέλεχος του ομίλου σχολιάζει επίσης για πρώτη φορά, την στάση που κράτησε η οικογένεια Καλλιτσάντση στην περσινή γενική συνέλευση των μετόχων, χαρακτηρίζοντας αήθη επίθεση τα όσα διαδραματίστηκαν εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου κ. Λεωνίδα Μπόμπολα.

    Η επιστολή του κ. Κούτρα προς τους εργαζόμενους έχει ως εξής: 

    «Αγαπητέ και Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες

    Όλοι πλέον γνωρίζετε, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξελισσόμενη «απόπειρα υπονόμευσης». Ξεκίνησε από την περσινή Γενική Συνέλευση (με μια αήθη επίθεση στον κ. Λ. Μπόμπολα). Θα τελειώσει στη φετινή Γενική Συνέλευση, ελπίζω άδοξα.

    – Άραγε, πως φτάσαμε μέχρι εδώ;

    Κυρίαρχα λόγω της Μεγάλης ζημιάς στην Μέση Ανατολή, που εμφανίστηκε απότομα, αν και χρόνια σερνόταν.

    Η παραίτηση του υπεύθυνου για τα έργα της Μέσης Ανατολής ήταν μια φυγομαχία. Βέβαια όχι για να διευκολυνθούν οι μεταρρυθμίσεις.

    Άλλωστε, ποιες μεταρρυθμίσεις προτάθηκαν και δεν έγιναν;

    Σε κάθε περίπτωση για τις ζημιές φταίμε εμείς, που πρέπει να τις αναλαμβάνουμε.

    Κάθε ζωντανός οργανισμός, που θέλει να προοδεύει, παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσαρμόζεται, αρκεί αυτό οι ιθύνοντες να το εννοούν και να το ενεργούν αντίστοιχα και όχι να το επικαλούνται καθ’ υποκρισίαν και για το θεαθήναι.

    – Στην περσινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προτάθηκαν μεταρρυθμίσεις.

    Συμφώνησαν όλοι.

    Όταν όμως ξεκίνησε η εφαρμογή τους, με εξαίρεση αυτές που επιβλήθηκαν από τα ίδια τα γεγονότα, όλες οι άλλες εγκαταλείφθηκαν.

    Από ποιους μάλιστα;

    Από αυτούς που τις πρότειναν.

    Βεβαίως άμεσα ολοκληρώνεται η εργασία, που υλοποιείται από εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού κατόπιν σχετικής ανάθεσης, από το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τη Στρατηγική Αναδιάρθρωση και Λειτουργική Δομή του Ομίλου.

    – Αντί λοιπόν να στρατευτούμε όλοι γύρω απ’ αυτό το σκοπό, προκύπτει μια ετερόκλητη συμμαχία «δικών μας» ανθρώπων (που τους αναλογεί μεγάλη ευθύνη για την μη υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων) με νεόκοπους παράγοντες από χώρους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις δραστηριότητες του Ομίλου.

    Προς τι αυτή η συμμαχία;

    Μήπως για να αλωθεί ο Όμιλος, και μάλιστα από ποιους;

    Από όλους εμάς που τον δημιουργήσαμε, τον αναπτύξαμε, μοχθούμε νύχτα μέρα γι’ αυτόν για να βρίσκεται σε ηγετική θέση.

    Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες

    – Το σημερινό Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη του Ομίλου. Όλες, μα όλες, οι αποφάσεις, ήταν ομόφωνες. Πλην μιας, της πώλησης της συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο Καζίνο της Πάρνηθας, όπου βέβαια οι σημερινοί κατήγοροι ήταν με την πλευρά της πλειοψηφίας.

    – Εάν κάποιοι φταίνε, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Η αυτοκριτική είναι απαραίτητη προϋπόθεση πριν την απόσειση και την απόδοση ευθυνών σε άλλους.

    – Επομένως, Εμείς οι ίδιοι, όσοι επιμένουμε, ας υπερασπιστούμε τον Όμιλο, ένα Διαμάντι της Χώρας μας, για όφελος των Μετόχων που μας έχουν εμπιστευτεί, των Εργαζόμενων και των Συνεργατών μας.

    Εγώ θα είμαι εδώ για να συνεχίσουμε δυναμικά να μεγαλώνουμε αυτόν τον όμιλο που δημιουργήσαμε μαζί τόσα χρόνια.

    Μαζί λοιπόν για νέες επιτυχίες.

    Δ. Κούτρας»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελλάκτωρ: Προσωρινός πρόεδρος ο Δ. Κούτρας μέχρι τη Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης επιβεβαίωση mononews για Λ. Μπόμπολα – Τι απαντάει στον Καλλιτσάντση για τον Ελλάκτωρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιστολή Αν. Καλλιτσάντση προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ. Για ποιους λόγους ζητάει αλλαγή διοίκησης



    ΣΧΟΛΙΑ