• Business

    Φώτης Κοκοτός: Σωστά τα μέτρα για τον τουρισμό – Tι ζητάει από την κυβέρνηση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φώτης Κοκοτός. Επιχειρηματίας Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development

    Φώτης Κοκοτός, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development


    Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, ωστόσο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε επιπλέον εξειδίκευσή τους  λέει στο mononews.gr ο κ. Φώτης Κοκοτός, μέλος στο ΔΣ της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης Ελούντα Α.Ε., που έχει τρία πολυτελή ξενοδοχεία στο Λασίθι: το Elounda Mare, Porto Elounda και το Elounda Peninsula.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις και  συμπληρώνει χαρακτηριστικά: Μπορούμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να επιτραπούν γρηγορότερα οι ιδιωτικές πτήσεις, να επιτραπεί στα  learjet να προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια από τις 15 Ιουνίου. Να ανοίξουμε γρηγορότερα τα σύνορα για τον τουρισμό πολυτελείας…

    Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και τα τρία ξενοδοχεία στην Ελούντα, ο κ. Φώτης Κοκοτός δηλώνει: «Ναι, έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε από τις 15 Ιουνίου για τον εσωτερικό τουρισμό. Εχουμε πελάτες που περιμένουν, που ανυπομονούν να έρθουν για διακοπές το συντομότερο».

    Μάλιστα, όπως λέει, από τον Ιούλιο και μετά, οι κρατήσεις που παραμένουν ενεργές αντιστοιχούν στο 50% των αντίστοιχων περσινών κρατήσεων (ειδικά για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο).

    Στο ερώτημα από ποιες χώρες προέρχονται οι  πελάτες που επιλέγουν τα τρία ξενοδοχεία, το Peninsula, το Elounda Mare και το Porto Elounda, ο  κ. Κοκοτός απαντά πως κάθε ξενοδοχείο έχει διαφορετική πελατεία, αν και τα τρία είναι πολυτελείας. Δηλαδή, το Elounda Mare που ανήκει στη γαλλική Relais & Chateaux έχει περισσότερους Γάλλους πελάτες, ενώ το Elounda Peninsula περισσότερους Ρώσους και το Porto Elounda περισσότερους Βρετανούς. Η μέση διάρκεια παραμονής και για τρία ξενοδοχεία είναι  σχετικά μεγάλη, πάνω από 7 ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ