• Business

    Forthnet: Χαμηλές προσδοκίες για το διαγωνισμό της πώλησης. Τα σενάρια και οι λύσεις

    Πάνος Παπαδόπουλος


    Χωρίς υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της διαδικασίας οι δύο ενδιαφερόμενοι για τη Forthnet θα κληθούν από τον σύμβουλο των τραπεζών, Nomura International, να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, πιθανότατα στο τέλος της.

    Οι Vodafone– Wind και Αντέννα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το νομικό και οικονομικό έλεγχο της εισηγμένης και τις επόμενες μέρες θα «μετρήσουν» τα δεδομένα προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα καταθέσουν τελική προσφορά και ποια θα είναι αυτή.

    Πάντως, οι προσδοκίες είναι χαμηλές τόσο από την πλευρά των τραπεζών, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής, όσο και από την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Όπως εκτιμάται το όλο εγχείρημα εξαρτάται από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet(περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα η όποια λύση προκριθεί να βασιστεί στην υπαγωγή της εισηγμένης στη διαδικασία του άρθρου 106Β του πτωχευτικού κώδικα, με δεδομένο το ευρύτερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και με προοπτική η όποια συμφωνία πώλησης, εφόσον υπάρξει, να εξελίσσεται εν μέσω προεκλογικού σκηνικού. Δεν αποκλείεται η λύση να προέλθει από τη συνεργασία των δύο ενδιαφερόμενων στη λογική οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να εξαγοράσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ο τηλεοπτικός όμιλος τη Nova.

    Από την πλευρά της διοίκησης της Forthnet και με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους έχουν προσδιοριστεί οι ταμειακές της εταιρείας για τον επόμενο ένα χρόνο στο ποσό των 47 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο κίνησης και αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων). Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προς πώληση εταιρεία είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να επενδύσει σε δίκτυα νέας γενιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Forthnet: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της θυγατρικής της, «FORTH-CRS», στην ελβετική Linxx

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forthnet: Αιχμές κατά των πιστωτών για τη διαδικασία της Nomura International

    MH XASETEQ Ν. Ζαρκαλής στο mononews: Τα σχέδια της Wind για την επίτευξη των στόχων. Τι γίνεται με τη Forthnet



    ΣΧΟΛΙΑ