• Business

    Folli Follie: Να «λογοδοτήσουν» στη γενική συνέλευση ζητά η Κεφαλαιαγορά από τα μέλη του ΔΣ

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Πυκνώνουν οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εξυγιανθεί το τοπίο στην αμαρτωλή Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie έλαβαν αργά χθες το βράδυ επιστολή από την Κεφαλαιαγορά, η οποία τους ζητούσε να προστεθεί ένα κρίσιμο θέμα αιχμής στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έχει ορισθεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου.

    Το θέμα που ζητείται να προστεθεί προς συζήτηση στην γενική συνέλευση αφορά σε αδρές γραμμές την πληροφόρηση των μετόχων σε ότι αφορά τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει το διοικητικό συμβούλιο έναντι των υπαιτίων της μεγάλης απάτης. Καθώς επίσης και για τις πράξεις του συμβουλίου, οι οποίες σχετίζονται με όλο το πλέγμα της οικονομικής και περιουσιακής διαχείρισης της εταιρείας από το 2017 μέχρι και σήμερα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την εξυγίανση της εταιρείας. Και όλα αυτά προκειμένου να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το ζητούμενο από την Κεφαλαιαγορά, το οποίο ευθυγραμμίζεται με το αναμορφωμένο νομοθετικό πλαίσιο που εξοπλίζει την Εποπτική Αρχή, με αυξημένες παρεμβατικές δυνατότητες, πρόκειται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα. Και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως».

    Κύκλοι προσκείμενοι στο υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο υπογραμμίζουν πως σε ότι αφορά στις ποινικές κινήσεις εναντίον των υπευθύνων για το «σκάνδαλο» έχουν προχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες στις απαραίτητες ενέργειες και μάλιστα τονίζουν πως έχουν υποβληθεί μηνύσεις μέχρι και για τους υπεύθυνους που διαχειρίστηκαν τις θυγατρικές στην Ασία.

    «Σκέψεις για παροχή ασυλίας»

    Την ίδια ώρα, οι διεργασίες στην Κεφαλαιαγορά συνεχίζονται καθώς έχει πέσει στο τραπέζι και η πρόταση να ζητηθεί νομοθετική συνδρομή, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η προστασία από νομικές συνέπειες (ασυλία) για τα νέα μέλη, τα οποία θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα κατά το όλον, ή σε ένα σημαντικό αριθμό τους. Επί του παρόντος δεν φαίνεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία πιστεύεται ότι θα δώσει περισσότερη ευελιξία στα νέα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

    Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε η Κεφαλαιαγορά θα προχωρήσει στο δικαστικό αίτημα αντικατάστασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli, αν και η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Από τη στιγμή που όντως, θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου τα νέα πρόσωπα δεν θα μπορέσει να τα «κουνήσει» από τη θέση τους, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι επιζητεί ως βασικός μέτοχος της Folli να φέρει δικά του πρόσωπα στο υπό αναμόρφωση διοικητικό συμβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ