• Business

    Folli Follie: Μπροστά σε «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ και στην μητρική εταιρεία

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Νέα ανατρεπτικά δεδομένα στη πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie φαίνεται να προκύπτουν από την εν εξελίξει έρευνα της PwC. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εντοπίσθηκε «τρύπα» από 80 εκατ. ευρώ έως 100 εκατ. ευρώ και στα στοιχεία ενεργητικού της μητρικής εταιρείας, η οποία λέγονταν πως ήταν καθαρή και δεν υπήρχε κάτι το μεμπτών στη λειτουργία της. Σε αντίθεση με την αμαρτωλή θυγατρική στην Ασία, όπου όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο της A&M συνέβαιναν «σημεία και τέρατα».

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί εάν η εν λόγω «τρύπα» στα οικονομικά της μητρικής αφορά σε παραποίηση στοιχείων, λαθροχειρία ή οφείλεται σε κάποια «λογιστικά τερτίπια». Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποια κονδύλια αφορά και τι ύψους είναι αυτά.

    Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω εξέλιξη εφόσον αποδειχθεί και επίσημα θα ανατρέψει τους ισχυρισμούς που διαρρέονταν τεχνηέντως κατά καιρούς πως το σκέλος της μητρικής παρέμεινε αλώβητο και πως το πρωτοφανές «σκάνδαλο» αφορούσε αποκλειστικά τις δραστηριότητας στη μακρινή Ασία. Παράλληλα, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια διάσωσης με τους ομολογιούχους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πείθονται για τις δυνατότητες του σχεδίου εξυγίανσης που έχει χαράξει η Deloitte.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την Ελλάδα η PwC σκοπεύει να ελέγξει και τις δραστηριότητες στο εξωτερικό, αξιοποιώντας και το πόρισμα της A&M. Για αυτό και ζήτησε περισσότερο χρόνο, απ’ ότι αρχικά υπολόγιζε καθώς δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα σε τόσο σύντομο διάστημα. Να σημειωθεί πως το πόρισμα της PwC αποτελεί προϋπόθεση για να αποφασίσουν οι ομολογιούχοι εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στην προσπάθεια διάσωσης.

    Οι ομολογιούχοι έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην Αθήνα πιθανότατα στα τέλη με αρχές της επόμενης εβδομάδας, για συζητήσεις με τη νέα διοίκηση της Folli, σε μια προσπάθεια να «κλειδώσουν» ια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

    Από το στρατηγείο της Folli πάντως δηλώνουν άγνοια για την παραπάνω εξέλιξη, σημειώνοντας πως κανείς στην εταιρεία δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πορίσματος της PwC για την Ελλάδα. Δεν κρύβουν μάλιστα την έκπληξή τους για το μέγεθος της φημολογούμενης «τρύπας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ψάχνει νέα γραφεία ο Θ. Καλαντώνης και τι «νέο» αναζητά ο εισαγγελέας στα Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κρυφτούλι» με τον χρόνο παίζει η Folli με τους ομολογιούχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι απαντά η Folli Follie για την απόφαση του Πρωτοδικείου στην προσφυγή των μικρομετόχων



    ΣΧΟΛΙΑ