• Business

    Folli Follie: Υπέρ της εξυγίανσης η πλειονότητα των πιστωτών – Κατά της αίτησης ο Δ. Κουτσολιούτσος

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη πλειονότητα των πιστωτών της Folli Follie, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τους ομολογιούχους, υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκαν το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας, οι 46 επιχειρήσεις που ενοικιάζουν χώρους στα πολυκαταστήματα Factory Outlet.

    Στον αντίποδα, η Fosun αλλά και οι φορείς του Δημόσιου και η Εφορία επέλεξαν να απέχουν από την εκδίκαση (κάτι που θεωρείται από πηγές της εταιρείας ως «σιωπηρή αποδοχή» του σχεδίου εξυγίανσης) ενώ ο ΕΦΚΑ, μέσω των εκπροσώπων του, παρενέβη και ζήτησε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

    Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλών της εταιρείας που είναι σε αναστολή.

    Κατά του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκε ο βασικός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος δια των νομικών εκπροσώπων του ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας. Είχε προηγηθεί αίτημά του για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία δεν έγινε δεκτή από την έδρα του δικαστηρίου

    Πηγές της Folli Follie εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παραπάνω εξέλιξη και δηλώνουν αισιόδοξες για την τελική απόφαση. Επιπλέον θεωρούν πως με δεδομένη την υψηλή αποδοχή της αίτησης εξυγίανσης, η απόφαση θα εκδοθεί μέσα σε διάστημα μερικών μηνών (περίπου 3 μήνες) ενώ υπογραμμίζουν πως τίθεται σε άμεση εφαρμογή το business plan για την ανασυγκρότηση της εταιρείας και επιστροφής σε τροχιά ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης

    Folli Follie: Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για το σχέδιο εξυγίανσης – Τι προβλέπει

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ολόκληρο το κατηγορητήριο για τη Folli Follie: Πώς στήθηκε η «κομπίνα» και πόσα «τσέπωσαν» οι Κουτσολιούτσοι

    Οι 2 απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie: «Κατηγορούμαι για μικροπράγματα»



    ΣΧΟΛΙΑ