• Business

    Folli Follie: «Λευκός καπνός» για την Επιτροπή Ελέγχου, επιμένει στα ίδια πρόσωπα η διοίκηση

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ανακοίνωσε τελικά η  Folli Follie.

    Η νέα Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται από τους κκ. Γεώργιο Ιωαννίδη του Ιωάννη, μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Περικλή Δοντά του Νικολάου και Ηλία Πεντάζο του Παναγιώτη, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ελέγχου αποτελεί επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν προταθεί για να συστήσουν την Επιτροπή Ελέγχου και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αλλά είχαν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία που εκπροσωπεί την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου αναμένεται να τεθεί ξανά προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Ερώτημα, ωστόσο, παραμένει η στάση που θα κρατήσει αυτή τη φορά η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

    Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν, επίσης, ότι πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση και για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης από τους ομολογιούχους.

    Νωρίτερα το mononews.gr έγραφε τα εξής: 

    Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος για την παροχή ή μη της έγκρισης της κατ’ αρχήν συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Folli Follie από τους ομολογιούχους. Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται (τα 2/3 των παριστάμενων), και θα τεθεί προς επαναληπτική ψηφοφορία.

    Σε αυτή την περίπτωση η απαιτούμενη για τα «ομόλογα 2019» είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων. Αντίστοιχα, για τα «ομόλογα 2021» (λήξεως 2021), η απαιτούμενη πλειοψηφία είναι 66% των παρισταμένων σε οποιαδήποτε συνέλευση (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων). Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία έγκρισης ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου, με την διοίκηση να τη παρακολουθεί σε καθημερινή βάση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει «γενναίο κούρεμα» στις απαιτήσεις των ομολογιούχων, το οποίο θα φθάσει τα 411 εκατ. ευρώ (εκτιμάται πως μετά το κούρεμα τα συνολικά χρέη προς τους ομολογιούχους από 471 εκατ. ευρώ θα περιορισθούν στα 60 εκατ. ευρώ).
    Η έγκριση της συμφωνίας θα ανοίξει τον δρόμο για την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής της πολύπαθης εταιρείας που παλεύει να αποφύγει την πτώχευση εδώ και δυο χρόνια, στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα, και την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης.

    Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία απέκτησε πριν από λίγες μέρες νέα διοίκηση, μετά την δικαστική προσφυγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον ορισμό νέων μελών.

    Ερώτημα ωστόσο παραμένει τι έχει συμβεί με την στελέχωση της Επιτροπής Ελέγχου, μετά την καταψήφιση των μελών που πρότεινε η διοίκηση από την γενική συνέλευση των μετόχων και ειδικότερα από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, που εξακολουθούν να ελέγχουν σχεδόν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου. Από τα κεντρικά της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο εκπέμπεται το μήνυμα πως το ζήτημα είναι κοντά στην επίλυσή του, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Παρ’ ότι έχουν περάσει περισσότερες από δυο εβδομάδες από την γενική συνέλευση…



    ΣΧΟΛΙΑ