• Business

    Financial Times: Η AstraZeneca θα μπορούσε να βγάλει από τον Ιούλιο του 2021 κέρδος από το νέο της εμβόλιο

    • NewsRoom
    AstraZeneca: Κερδοφόρο το εμβόλιο το γ' τρίμηνο-Νέες παραγγελίες για την φαρμακοβιομηχανία

    AstraZeneca


    Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca θα μπορούσε να αρχίσει να βγάζει κέρδος από το εμβόλιό της για την Covid-19 από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

    Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα επικαλείται ένα υπόμνημα που δείχνει ότι η βρετανική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποφασίσει από μόνη της πότε θεωρεί ότι έχει λήξει η πανδημία.

    Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα επωφεληθεί από το εμβόλιο «κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Η εφημερίδα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της σε ένα «μνημόνιο κατανόησης» που υπέγραψε φέτος η AstraZeneca με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Βραζιλίας Fiocruz.

    Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει υπογράψει πολλές συμφωνίες για την προμήθεια και την παρασκευή περισσότερων από 3 δισεκ. δόσεων παγκοσμίως, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν για τους όρους ήταν ελάχιστες.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Περίοδος της Πανδημίας» θα μπορούσε να παραταθεί και μετά την 1η Ιουλίου 2021, μόνο όμως εφόσον η AstraZeneca, «ενεργώντας καλόπιστα, θεωρεί ότι η πανδημία του SARS-CoV-2 δεν έχει τελειώσει».

    Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Η τιμολόγηση και η διανομή των πειραματικών εμβολίων για την Covid-19 είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως, δεδομένου ότι οι πλουσιότερες χώρες επενδύουν δισεκατομμύρια στη χρηματοδότησή τους και η AstraZeneca έχει επίσης λάβει προστασία από τυχόν μελλοντικές αξιώσεις αποζημίωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ