• Business

    Φίλιππος Νάκας: Βελτιωμένα έσοδα και κέρδη στο α’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ


    Βελτιωμένα έσοδα και κέρδη για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2022 – 2023 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2022) καταγράφει ο όμιλος Φίλιππος Νάκας, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε.

    Τα έσοδα στο τρίμηνο έφτασαν τα 5,2 εκατ. ευρώ (έναντι 4,5 εκατ. την ίδια περίοδο πέρσι), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στις 507,9 χιλιάδες ευρώ, έναντι 195 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Στα ενοποιημένα στοιχεία περιλαμβάνεται η μητρική εταιρεία και η θυγατρική της στην Κύπρο “NAKAS MUSIC CYPRUS LTD”.
    Η χρονική περίοδος δημοσίευσης των αποτελεσμάτων αφορά το 1ο τρίμηνο της χρήσης 2022-2023 με συγκριτικά στοιχεία του 1ου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης 2021-2022.

    Από την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της 30.6.2022 έως σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, συνεχώς υφίστανται ελλείψεις στον εφοδιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών εμπορευμάτων με παράλληλα σημαντικές αυξήσεις τιμών στην ενέργεια και γενικά στο σύνολο των εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

    Επιπλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει το οικονομικό κλίμα και έχει αυξήσει σημαντικά τα κόστη ενέργειας. Για να αντιμετωπιστεί από τις κεντρικές τράπεζες ο πληθωρισμός τιμών, υιοθετούνται πολιτικές αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία εργασιών του Ομίλου καθώς έχει περιορισμένη έκθεση στον κίνδυνο μεταβολών επιτοκίων. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρή ανησυχία για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και μεγάλη ρευστότητα, με βάση την οποία γίνεται προσπάθεια να εκμεταλλευτεί εμπορικές ευκαιρίες που προκύπτουν στην τρέχουσα χρονική συγκυρία.

    Εκτός των ανωτέρω γεγονότων από την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της 30.6.2022 έως σήμερα δεν έχουν επέλθει λοιπά σημαντικά γεγονότα με ουσιώδη επίδραση στα υπόλοιπα των λογαριασμών των καταστάσεων Οικονομικής Θέσης και Συνολικών Εσόδων.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Intercontinental International: Αυξημένος κατά 8,44% ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ