• Business

    «Φιέστα» Τσίπρα στη Ρεβυθούσα που δεν έχει… άδεια λειτουργίας!

    • NewsRoom


    Την 3η δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα εγκαινιάζει σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για ακόμη μια «φιέστα» της κυβέρνησης, με τα εγκαίνια να είναι «εικονικά» καθώς το έργο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η άδεια λειτουργίας του!

    Σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου έστω και τελευταία στιγμή να εκδοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας, ωστόσο ακόμη και έτσι η εμπορική λειτουργία του δεν αναμένεται πριν από τον Ιανουάριο.

    Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης οικονομικής σημασίας, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο και για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου. Σημειώνεται πως η Ρεβυθούσα διαθέτει ήδη δύο δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 130.000 κυβικών μέτρων και σύστημα αεριοποίησης που διοχετεύει το καύσιμο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

    Σήμερα εγκαινιάζεται η τρίτη δεξαμενή, χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος αεριοποίησης, η δυναμικότητα του οποίου αυξάνεται σε 1.400 κυβικά την ώρα (από 1.000), καθώς και η βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να καταστεί δυνατή η υποδοχή πλοίων χωρητικότητας έως 260.000 κυβικών, από 155.000 που είναι τώρα.

    Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία – σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις – τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων με αξιοποίηση της υπάρχουσας διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας στην οποία υπάρχει και δυνατότητα αντίστροφης ροής.

    Παράλληλα στη Ρεβυθούσα αναπτύσσεται μικρής κλίμακας σταθμός ανεφοδιασμού βυτιοφόρων με υγροποιημένο φυσικό αέριο για τον ανεφοδιασμό απομακρυσμένων καταναλωτών, βιομηχανιών, νησιών, πλοίων και βαρέων οχημάτων χερσαίων μεταφορών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Kίτρινες κάρτες» από Κομισιόν για προσλήψεις, αυξήσεις στο Δημόσιο και προαπαιτούμενα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προϋπολογισμός 2019: Αυξάνουν φόρους και κόβουν παροχές 800 εκατ. για να μην κόψουν τις συντάξεις!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη: Μισές αλήθειες, ύποπτες συμπτώσεις και ένοχη σιωπή εκθέτουν την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ