• Business

    Ferrari: Βουτιά της μετοχής στο Μιλάνο, παρά το «εξαιρετικό» τρίμηνο

    • NewsRoom

    Benedetto Vigna


    Υποχώρησε η μετοχή της Ferrari στο Μιλάνο έως και 4,6%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούνιο, καθώς η αναβάθμιση των προσδοκιών της για το έτος, μετά από ένα εντυπωσιακό τρίμηνο με αυξημένα κέρδη κατά το 1/3, δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές.

    Σημειώνεται ότι η Ferrari έχει αυξήσει τις τιμές ορισμένων μοντέλων της, καθώς οι πάμπλουτοι πελάτες της δεν έδειξαν να επηρεάζονται ουσιαστικά από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ferrari αναμένει πλέον πως τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA θα κυμανθούν μεταξύ των 2,19 και 2,22 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης μεταξύ των 2,13 και των 2,18 δισ. ευρώ στο προηγούμενο guidance της εταιρείας.

    Ακόμη, περιμένει πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 5,8 δισ. ευρώ έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 5,7 δισ. ευρώ.

    Για το β’ τρίμηνο του 2023, η εταιρεία των super cars, ανακοίνωσε κέρδη EBITDA ύψους 589 εκατ. ευρώ, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 577 εκατ. ευρώ.

    Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο έφτασαν τα 1,47 δισ. δολάρια

    H αναθεώρηση των προβλέψεών της Ferrari, ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις των αναλυτών και «μπορεί να αποτελέσει πηγή απογοήτευσης για ορισμένους», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein Daniel Roeska μετά την ανακοίνωση.

    Για τα καλά στην αγορά των ηλεκτρικών

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari σχεδιάζει να αποκαλύψει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο το δ’ τρίμηνο του 2025.

    Τα υβριδικά μοντέλα μόνο με μπαταρίες καθώς και plug-in πρόκειται να κυριαρχήσουν στο χαρτοφυλάκιό της στο δεύτερο μισό της δεκαετίας με τα υβριδικά αυτοκίνητα να αποτελούν το 43% των παραδόσεων κατά το β’ τρίμηνο.

    «Αγώνας» εντυπωσιασμού

    Η Ferrari δεν είναι η μόνη εταιρεία που αγωνίζεται να εντυπωσιάσει τους επενδυτές με τα «φανταχτερά» νούμερα.

    Τον περασμένο μήνα, η Porsche δήλωσε ότι οι παραδόσεις της αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του έτους με τα SUV να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ, ενώ προειδοποίησε για συνεχιζόμενες ελλείψεις ανταλλακτικών που επιβαρύνουν τις πωλήσεις του ηλεκτρικού Taycan.

    Την ίδια στιγμή, οι μετοχές της BMW σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο την Τρίτη, παρόλο που αύξησε ελαφρώς τις προβλέψεις για τα κέρδη της ολόκληρου του έτους.

    Ακόμη, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε για υψηλότερα έξοδα, στην προσπάθεια ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, τονίζοντας ότι στοκάρει ανταλλακτικά στο πλαίσιο μιας δύσκολης περιόδου εφοδιασμού.

    Διαβάστε επίσης: 

    Amazon: Ριζικές αλλαγές στα παντοπωλεία της – Δύσκολη η «μάχη» στην αγορά του $1,5 τρισ.



    ΣΧΟΛΙΑ