• Business

    Ferrari: τα κέρδη του γ΄ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών

    • NewsRoom
    ferrari


    Aνοδο της τάξης του 10% εμφάνισε η Ferrari, στα προσαρμοσμένα κέρδη του τρίτου εξαμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων αναλυτών. Συγκεκριμένα, η εταιρία εμφάνισε άνοδο 10% στα προσαρμοσμένα EBITDA ενώ τα καθαρά της έσοδα ενισχύθηκαν κατά 1%. Πτώση κατέγραψε το καθαρό βιομηχανικό χρέος, σε 585 εκατ. ευρώ.

    Η ιταλική κατασκευάστρια αυτοκινήτων πολυτελείας, Ferrari, η οποία διαχωρίστηκε από την Fiat Chrysler στις αρχές του χρόνου, ανέφερε ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA για την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν σε 235 εκατ. ευρώ, έναντι 211 εκατ. που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές του Thomson Reuters.

    Τα καθαρά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 8% σε 783 εκατ. ευρώ, άνω των προσδοκιών για 763 εκατ. ευρώ, ενώ οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 1% σε 1.978 οχήματα.

    ferrari2Σύμφωνα με το Reuters, το καθαρό βιομηχανικό χρέος υποχώρησε σε 585 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, από 763 εκατ. που ήταν τους τρεις προηγούμενους μήνες. Η εταιρία εκτιμούσε ότι θα ήταν λιγότερο από 700 εκατ. ευρώ στα τέλη του έτους.

    Η Ferrari αναβάθμισε τις προβλέψεις για το έτος, ενώ αναμένει πλέον προσαρμοσμένα EBITDA περίπου 850 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, η Ferrari παρά τα κέρδη της έχει και να αντιμετωπίσει και τον εφιάλτη της σουηδικής Koenigsegg. Η εταιρεία παρουσίασε στο New York Auto Show του 2016, που έγινε στο Μεγάλο Μήλο νωρίτερα μέσα στο έτος, το νέο της υβριδικό μοντέλο “Regera”, ένα αμάξι που προκαλεί δέος αν μη τι άλλο.

    Για την ιστορία, τα μοντέλα “LaFerrari” της Ferrari, “P1” της McLaren και “918” της Porsche είναι εκείνα που σπάνε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και συνιστούν την “Αγία Τριάδα” των supercars παγκοσμίως.

    Τώρα, όμως, ήρθε η σειρά της Koenigsegg να περάσει στην αντεπίθεση και να παρουσιάσει κάτι που όχι μόνο θα κλονίσει την πρωτοκαθεδρία των προαναφερθέντων μοντέλων, αλλά έχει και ό,τι χρειάζεται για να κοντράρει στα ίσα και αυτοκίνητα που κοστίζουν ακόμα και τα διπλάσια από το 1 εκατομμύριο δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 14 πιο ασφαλείς τράπεζες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο για να βάλετε τα λεφτά σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρωμα γυναίκας: Παρελθόν από την NN Hellas η Σοφία Ρατσιάτου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το supercar των 2 εκατ. που θα προκαλέσει εφιάλτες στη Ferrari και την Porsche



    ΣΧΟΛΙΑ