ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μένουμε Ελλάδα και αναπτυσσόμαστε στην αγορά» ήταν το μήνυμα που έδωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Hellas Hassene Feki στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει πλάνο ώστε η Groupama να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2026.
Παράλληλα, στόχος του νέου CEO είναι να εξελιχθεί και εντός της επόμενη πενταετίας να ανέλθει στην κορυφαία 5αδα της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε η εταιρεία για το 2024, οι καθαρές ζημιές ήταν 2,24 εκατ. ευρώ, ελαφρώς βελτιωμένες σε σχέση με τα 2,68 εκατ. ευρώ του 2023. Η συνολική ασφαλιστική παραγωγή ανήλθε σε 198,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,3% σε σύγκριση με το 2023 (όπου είχε διαμορφωθεί στα 195,6 εκατ. ευρώ).
Ωστόσο ο κ. Feki τόνισε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2026 ενώ στο 9μηνο του 2025 η παραγωγή ανήλθε στο 6% και ανάλογα αναμένεται να εξελιχθεί στο τέλος της χρονιάς ενώ σημείωσε ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα κυμαίνεται στο 8%-9%.
Ανάπτυξη σε αυτοκίνητο και υγεία
Οι Ασφαλίσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου αντιπροσωπεύουν εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 29,5 εκ. ευρώ (μεικτά) ή το 15% των ασφαλίστρων (μεικτά) και παρουσιάζουν μείωση 15% σε σχέση με το 2023, με τον κ. Feki να δείχνει αισιόδοξος ότι στον κρίσιμο αυτόν κλάδο για την Groupama, μπορεί να αντιστραφεί η εικόνα και να επιστρέψει στην κερδοφορία.
Για τον κρίσιμο κλάδοι της υγείας, ο νέος CEO επεσήμανε ότι η υγεία γίνεται συνεχώς πιο ακριβή, γι’ αυτό και πρέπει να βρεθούν τρόποι να υπάρξει μια ισορροπία, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι θα υπάρξουν φθηνότερα προϊόντα. Παράλληλα κρίνει αναγκαία την συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους φορείς και τα νοσοκομεία για τον έλεγχο του κόστους στα νοσήλεια, τονίζοντας ότι ο τομέας αυτός είναι ζημιογόνος και πρέπει να βρεθούν καλές λύσεις για να αντιστραφεί η εικόνα.
Στον κλάδο Υγείας, προτεραιότητα αποτελεί η διαχείριση των υψηλών χρεώσεων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, μέσω ενίσχυσης της διαφάνειας και ψηφιοποίησης των διαδικασιών αποζημίωσης.
Στη συζήτηση για το bancassurance, η Groupama εξετάζει την περίπτωση εξαγορών αλλά και συνεργασιών, ενώ ο κ. Feki απέφυγε να σχολιάσει εάν συζητάει με την Εθνική Τράπεζα σχετική συνεργασία.
«Στόχος είναι να γίνουμε πιο δυνατοί και να αναπτυχθούμε σε όλους τους τομείς» τόνισε, ενώ αυτό θα γίνει μέσα από 6 πυλώνες. Την κερδοφόρο ανάπτυξη, εστίαση στον πελάτη, ενίσχυση και μετασχηματισμός των δικτυακών σχέσεων, κουλτούρα και άνθρωποι, βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης και καινοτομία.
Κεντρικές προτεραιότητες αποτελούν η περαιτέρω ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών ασφαλίσεων, με έμφαση στην περιφέρεια ιδιαίτερα για τον κλάδο αυτοκινήτου, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών με εξειδικευμένους διαμεσολαβητές. Πιο συγκεκριμένα για τα δίκτυα διαμεσολάβησης, βασική επιδίωξη είναι η επέκταση των συνεργασιών με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική έχοντας ως σημείο αναφοράς τη γεωγραφική διασπορά, όπως επίσης και η σημαντική διεύρυνση του Δικτύου Αποκλειστικής Συνεργασίας (Agency System). Η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην ψηφιοποίηση, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποίηση (AI, RPA) για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την παροχή μιας ολοκληρωμένης, omnichannel εμπειρίας στους πελάτες.
Διαβάστε επίσης:
«Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»: Πολύτιμα συμπεράσματα για την χάραξη πολιτικής στην ναυτιλία
Αριστοτέλης Ωνάσης: Η απίστευτη σοφία του μέσα από 15 ατάκες (AI Video)
Πλειστηριασμοί: Σε νέα χέρια ιδιοκτησίες του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου στη Γλυφάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ωνάσης: Το deal που θα άλλαζε τον κόσμο και θα τον έκανε «αυτοκράτορα»
- Νέες μαρίνες βγάζει στην αγορά το Υπερταμείο
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι θα κάνει ΤΩΡΑ η Intralot, τα νέα πρόσωπα της METLEN, τα μυστήρια της ΕΧΑΕ, τα λάθη της Εθνικής με την Παυλίδης, η νέα επένδυση της Τραυλού, το ράλι της THEON, τα παρασκήνια του Ωδείου και η νίκη Κούστα στις Σπέτσες
- Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας: Βάζει πόδι στα Βαλκάνια με νέο εργοστάσιο στη Σερβία
