• Business

    Ideal: Πράσινο φως για την αύξηση των 35 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος IDEAL Holdings


    Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ΑΜΚ της Ideal, η οποία είχε προγραμματιστεί έχοντας την έγκριση της πλειοψηφίας των παρευρισκόμενων μετόχων.

    Η συμφωνία είναι ότι η Ideal καταβάλλει στους μετόχους σε μετρητά το τίμημα των 100 εκατ. και ταυτόχρονα πραγματοποιεί μια αύξηση της τάξης των 32,6 εκατ. ευρώ, η οποία γίνεται υπέρ μόνο των μετόχων που αγοράζουν μετοχές της Ideal και συμμετέχουν στην αύξηση καταβάλλοντας 32,5 εκατ.

    Ταυτόχρονα αυτοί οι μέτοχοι αγοράζουν 592.000 ίδιες μετοχές στα 4,15 ευρώ, άρα καταβάλλουν άλλα 2,5 εκατ. ευρώ. Άρα από τα 100 εκατ. ευρώ, επανεπενδύουν στην Ideal τα 35 εκατ. ευρώ. Αγοράζοντας δηλαδή περίπου τις 8,5 εκατ. μετοχές.

    Όπως είπε ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ νωρίτερα, στις 10 Αυγούστου του 2023, η εταιρεία θα δημοσιεύσει τα pro forma αποτελέσματα, τα οποία θα ικανοποιήσουν τους μετόχους και κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριλαμβάνονται και τα αποτελέσματα εξαμήνου των Attica.

    Tο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μετά την πλήρη κάλυψη και καταβολή του ποσού της αύξησης, θα ανέλθει, σε 19.201.568,40 ευρώ, διαιρούμενο σε 48.003.921 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ έκαστη. Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, αυτή καθορίστηκε, ως αναγκαία προϋπόθεση της συναλλαγής, στο ποσό των 4,15 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι μέτοχοι ψήφισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως το ποσό των 3.147.600 ευρώ με την έκδοση 7.869.000 νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ η καθεμία και με τιμή διάθεσης 4,15 ευρώ έκαστη, με πίστωση της διαφοράς μεταξύ της τιμής διάθεσης και της ονομαστικής αξίας στον λογαριασμό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το Άρτιο», η οποία θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου σε μετρητά, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων και με δυνατότητα μερικής κάλυψης της εν λόγω αύξησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Πώς “ενορχήστρωσε” το deal IDEAL – Attica Stores – Η αύξηση κεφαλαίου και οι παρατηρητές από Citi και BNP



    ΣΧΟΛΙΑ