• Business

    Εξώδικο Μαντωνανάκη στο mononews: Τι λέει για την επιχορήγηση που έλαβε χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και την αγωγή στους 3 τραπεζίτες

    • NewsRoom
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: Έχασε ο Όμιλος Μαντωνανάκη - Κέρδισαν οι Τράπεζες την καταγγελία ομολογιακών δανείων 309 εκατ. ευρώ

    Παντελής Μαντωνανάκης. Επικεφαλής Ήλιος ΑΕ (Grand resort Lagonissi, Elounda Beach)


    Εξώδικη διαμαρτυρία στην οποία παραδέχεται  ότι έχει καταθέσει αγωγή εναντίον 3 τραπεζιτών αλλά και ότι όταν έλαβε την επιχορήγηση 4,2 εκατ. ευρώ δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα απέστειλε ο Παντελής Μαντωνανάκης στο mononews, με αφορμή αποκλειστικά δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών.

    Στο εξώδικό του ο κ. Μαντωνανάκης αναφορικά με την υπόθεση των 3 τραπεζιτών που τους είχε ασκήσει αγωγή ζητώντας τους 65 εκατ. ευρώ για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2000,   επισημαίνει ότι «για την υποστήριξη της αγωγής μου προσκόμισα πλήθος σχετικών εγγράφων, από τα οποία αποδείχθηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα εξαπάτηση που υπέστην, όταν πείστηκα να δεχθώ να ματαιωθεί η δημόσια προσφορά των μετοχών της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Α.Ε. στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Σε αυτά τα έγγραφα στήριξαν οι δικαστές την κρίση τους περί κακουργηματικής εξαπάτησής μου».

    Επιπρόσθετα σημειώνει ότι έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα λέγοντας πως «είναι συκοφαντικός ο ισχυρισμός σας ότι ψηφίστηκε διάταξη ειδικά για την περίπτωση της είσπραξης της οφειλόμενης επιχορήγησης  από εμάς.”

    Ο κ. Μαντωνανάκης συνεχίζει επισημαίνοντας:

    “Ο νόμος στον οποίο αναφέρεστε, ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για όλους τους Έλληνες και μπορεί να κάνει χρήση οποιοσδήποτε πληροί τα σχετικά κριτήρια.

    Ο νόμος δεν αφορά ειδικά την εταιρεία μας ούτε είναι «φωτογραφικός», όπως υπαινίσσεστε.

    Τα δε χρήματα που θα εισπράξουμε προορίζονται για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στο τουριστικό συγκρότημα του Λαγονησίου, μιας επένδυσης συνολικού ύψους 263,9 εκατομυρίων ευρώ που γίνεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου ως ιδιοκτήτη.

    Με την επένδυση δε αυτή δημιουργούνται 2.500 νέες θέσεις εργασίας».

    Αναλυτικά το εξώδικο:

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

    Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΙΟΣ Α.Ε», , όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

    Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

    Του Παντελή Μαντωνανάκη,, επιχειρηματία,

    ΠΡΟΣ

    Την μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «MONOCLE MEDIA LAB-MONONEWS Μ.ΙΚΕ» και το διακριτικό τίτλο «Mononews by The Monocle Media Lab», εκδότρια και ιδιοκτήτρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Mononews», όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

    Την 21η Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα που εκδίδει η πρώτη εξ υμών «Mononews» με την ευθύνη του δεύτερου εξ υμών στη στήλη «The Wiseman» ανυπόγραφο δημοσίευμα με υπότιτλο «Ένας ξενοδόχος που βγάζει λεφτά μόνο από τα δικαστήρια…» στο URL: https://www.mononews.qr/oikonomia/thewiseman/enas-xenodochos-pou-zita- 65-ekat-evro-apo-3-trapezites-i-epanemfanisi-tou-mubashir-mukadam-ke-i- diskoli-apofasi-tou-d-s-tis-alpha-simera-qia-to-orbit.

    Στο κείμενο του δημοσιεύματος αναφέρεστε στην αντιδικία της πρώτης εξ ημών με ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και με τα στελέχη αυτού και αποδίδετε στον τρίτο από εμένα ιδιότητες, χαρακτηρισμούς αλλά και ρήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αλλά αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας.

    Ειδικότερα αναφέρετε ότι δήθεν ο τρίτος εξ ημών απευθύνθηκα στον Δικαστή που δίκασε την υπόθεση της πρώτης εξ ημών και είπα «με δάκρυα στα μάτια» ότι «[ο]ι κακοί τραπεζίτες μου υποσχέθηκαν ότι -αφού δεν μπορούσα να μπω στο Χρηματιστήριο- θα μου έδιναν χαμηλότοκα δάνεια ύψους 65 εκατ. ευρώ» καθώς και ότι μήνυσα τα τρία τραπεζικά στελέχη «για το κακό που [μ]ου ‘χουν κάνει».

    Στη συνέχεια λαμβάνετε θέση επί της ουσίας της αντιδικίας σχολιάζοντας ότι δικαιώθηκα παρόλο που «δεν προσκόμις[α] ούτε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι [μ]ου είχαν υποσχεθεί δάνεια» και καταλήγετε ότι «Σ’ αυτή τη χώρα, ό,τι δηλώσεις παίρνεις! Αρκεί να έχει τις σωστές διασυνδέσεις, να βρεις έναν ευσυγκίνητο δικαστή, χωρίς πολλές γνώσεις περί οικονομικών, αρκεί να επιμένεις να υποβάλλεις μηνύσεις, αγωγές και να προσφεύγεις σε Διαιτησίες. Κάπου μέσα ‘ αυτόν τον κυκεώνα θα δικαιωθείς.

    Έτσι θα κερδίσεις πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που θα κέρδιζες με τη δουλειά σου…».

    Οι παραπάνω αναφορές είναι ψευδείς και προδήλως συκοφαντικές για το πρόσωπο του τρίτου εξ ημών αλλά και προσβλητικές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρω τα εξής, τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζετε ή εν πάσει περιπτώσει θα μπορούσατε να πληροφορηθείτε, αν είχατε επικοινωνήσει μαζί μου πριν από το δημοσίευμα, όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας σας:

    Πρώτον, ουδεμία προφορική συζήτηση έλαβε χώρα επί της αγωγής της πρώτης εξ ημών και ουδέποτε απευθήνθηκα ο τρίτος εξ ημών σε οποιονδήποτε δικαστή για να πω όσα μου αποδίδετε ότι είπα και μάλιστα εντός εισαγωγικών, σαν να υπήρξατε αυτήκοος μάρτυρας.

    Δεύτερον, ουδεμία μήνυση έχω ασκήσει κατά των τριών αυτών τραπεζικών στελεχών, ούτε έχω απευθυνθεί στην ποινική δικαιοσύνη για αυτό το ζήτημα, παρά τη μεγάλη αδικία που έχω υποστεί και αντιμετωπίσει.

    Τρίτον, για την υποστήριξη της αγωγής μου προσκόμισα πλήθος σχετικών εγγράφων, από τα οποία αποδείχθηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα εξαπάτηση που υπέστην, όταν πείστηκα να δεχθώ να ματαιωθεί η δημόσια προσφορά των μετοχών της εταιρείας ΗΛΙΟΣ Α.Ε. στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σε αυτά τα έγγραφα στήριξαν οι δικαστές την κρίση τους περί κακουργηματικής εξαπάτησής μου.

    Τέταρτον, η δικαστική απόφαση επί της αγωγής μου δεν λήφθηκε από έναν «ευσυγκίνητο» και «χωρίς πολλές γνώσεις περί οικονομικών» δικαστή, όπως αναληθώς αναφέρετε, αλλά από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που με εμπεριστατωμένη απόφαση έκτασης 58 σελίδων από τρεις (και όχι έναν) δικαστές έκανε δεκτή την αγωγή μου.

    Η αναφορά σας δε περί «διασυνδέσεων», εκτός από εξόχως συκοφαντική για το πρόσωπό μου, είναι και προσβλητική για το κύρος της δικαιοσύνης και των λειτουργών της, τους οποίους εμφανίζετε να ενεργούν χωρίς γνώσεις και επηρεαζόμενοι από συναισθηματισμούς και υπόγειες διασυνδέσεις!

    Είναι δε ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανεύθυνο από τα μέσα ενημέρωσης να υποσκάπτουν και να κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης με γενικόλογες αόριστες και έωλες κατηγορίες περί «ευσυγκίνητων», αδαών ή/και διαπλεκόμενων δικαστών.

    Ατυχώς η άδικη επίθεσή σας προς τα πρόσωπά μου δεν περιορίστηκε στα ανωτέρω, καθώς την 22η Δεκεμβρίου 2021 προχωρήσατε σε δύο (1) νέα δημοσιεύματα για εμάς. Το πρώτο δημοσίευμα φέρει την υπογραφή του τρίτου εξ υμών και τίτλο «Παντελής Μαντωνανάκης: Πώς χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα πήρε από το κράτος 4 εκατ. ευρώ» και δημοσιεύθηκε στο URL https://www.mononews.gr/oikonomia/pandora-papers-xediplonete-to- kouvari-ton-eleqchon-stis-offshore-eteries-se-pies-ipothesis-estiazoun-i- ellinikes-arches .

    Το δεύτερο δημοσίευμα δημοσιεύθηκε ανυπόγραφο και πάλι στη στήλη «The Wiseman» με υπότιτλο «Ο Παντελής που εισπράττει κρατική επιδότηση χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα…» στο URL:
    https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-pantelis-pou-perni- epidotisis-choris-forologiki-ke-asfalistiki-enimerotita-i-11i-protia-tou-christou- megalou-to-neo-omologo-konstantakopoulou-ke-ti-simveni-me-ton- konstantino-argiro .

    Στα δύο αυτά σημερινά δημοσιεύματα αναφέρετε αναληθώς σε σχέση με το ανοικτό υπόλοιπο που οφειλόταν στην πρώτη από εμάς από επιχορήγηση για την επένδυση σε ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στο Λαγονήσι Αττικής ότι «για να είναι νόμιμη η καταβολή των 4,21 εκατ. ευρώ, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε ειδική διάταξη το καλοκαίρι που επιτρέπει στην «Αττικός Ήλιος» να εισπράξει επιχορηγήσεις παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» καθώς και ότι «Για τον Παντελή Μαντωνανάκη όμως οι νόμοι είναι μια μικρή λεπτομέρεια χωρίς μεγάλη σημασία…».

    Είναι συκοφαντικός ο ισχυρισμός σας ότι ψηφίστηκε διάταξη ειδικά για την περίπτωση της είσπραξης της οφειλόμενης επιχορήγησης προς τη δεύτερη από εμάς. Ο νόμος στον οποίο αναφέρεστε, ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για όλους τους Έλληνες και μπορεί να κάνει χρήση οποιοσδήποτε πληροί τα σχετικά κριτήρια.

    Ο νόμος δεν αφορά ειδικά την εταιρεία μας ούτε είναι «φωτογραφικός», όπως υπαινίσσεστε.

    Τα δε χρήματα που θα εισπράξουμε προορίζονται για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στο τουριστικό συγκρότημα του Λαγονησίου, μιας επένδυσης συνολικού ύψους 263,9 εκατομυρίων ευρώ που γίνεται σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου ως ιδιοκτήτη. Με την επένδυση δε αυτή δημιουργούνται 2.500 νέες θέσεις εργασίας.

    Επειδή από το πιο πάνω αναληθή δημοσιεύματα, των οποίων έλαβαν γνώση πελάτες μας, παράγοντες της τουριστικής αγοράς, προμηθευτές αλλά και συνεργάτες, πλήττεται παράνομα η φήμη των εταιρειών και προκαλείται βλάβη στην επιχειρηματική δραστηριότητά μας αλλά και σύγχυση στην τουριστική αγορά,1 αφού δημοσιεύσατε ως αληθή γεγονότα που δεν ισχύουν.

    Επειδή από με τα ίδια δημοσίευμα πλήττεται η τιμή και η υπόληψη του τρίτου εξ ημών.

    Επειδή, η διάταξη της § 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, η οποία αντικαταστάθηκε με την § 2 του άρθρου 37 του ν. 4356/2015 και τυγχάνει εφαρμογής και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (ΠΠρΑΘ 1767/2015) επιβάλει την αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μας δια της απαλοιφής των αναληθών και συκοφαντικών ισχυρισμών για τα πρόσωπά μας από τα εν λόγω άρθρα αλλά και δημοσιεύοντας στην αμέσως επόμενη ανανέωση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας «www.mononews.gr», τα παρατιθέμενα κάτωθι στο αιτητικό κείμενα.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας

    Σας καλούμε να απαλείψετε από τα ανωτέρω δημοσιεύματα εντός 3 ωρών από τη λήψη του παρόντος όλες τις κατά τα ανωτέρω αναληθείς και συκοφαντικές αναφορές.

    Σας καλούμε να δημοσιεύσετε εντός 3 ωρών από τη λήψη του παρόντος αυτούσιο το περιεχόμενο της παρούσας εξώδικης πρόσκλησης-δήλωσης.

    Σας γνωρίζουμε ότι, σε περίπτωση που δεν προβείτε στην κατά τα ανωτέρω στοιχειώδη αποκατάσταση της φήμης και της προσωπικότητάς μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

    Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα , για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας (ο δικαστικός επιμελητής) ολόκληρη την παρούσα στη σχετική έκθεση επίδοσης που θα συντάξει».



    ΣΧΟΛΙΑ