• Ο Παντελής που παίρνει επιδοτήσεις χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, η 14η πρωτιά του Χρήστου Μεγάλου, το νέο ομόλογο Κωνσταντακόπουλου και τι συμβαίνει με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

    Ο Ορέστης Φιντικλής είναι ο Έλληνας (Κύπριος) που κατάφερε να διώξει τον Donald Trump από το ξενοδοχείο Trump Ocean Club του Παναμά κι έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή media.

    image

    O Kύπριος που διοικεί έναν disruptor του Τουρισμού 1 δισ. δολαρίων κι έδιωξε τον Trump από τον Παναμά…

    Θα διαβάσατε –όπως συνήθως πρώτοι στον wiseman– για την ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων Εταιρεία Εξαγορών Ειδικού Σκοπού (SPAC) Ithax που διαπραγματεύεται στον Nasdaq και συγχωνεύεται με την εταιρεία τουριστικής τεχνολογίας Mondee, δημιουργώντας έναν Ελληνικής καταγωγής Τουριστικό κολοσσό του 1 δισ. ευρώ, με μεγάλες προοπτικές στην Wall Street….

    Χθες το βράδυ, ο ηγούμενος της Μονής, ως παλαιότερος όλων ημών των καλογήρων, θυμήθηκε ότι ο Ορέστης Φιντικλής, ιδρυτής του του Ithaca Capital Partners  (εξειδικεύεται στον τουρισμό και τα ακίνητα με έδρα το Μαϊάμι) είναι μια προσωπικότητα που έχει αφήσει έντονο το στίγμα της στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

    Ο Ορέστης Φιντικλής είναι ο Έλληνας (Κύπριος) που κατάφερε να διώξει τον Donald Trump από το ξενοδοχείο Trump Ocean Club του Παναμά κι έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή media.

    Όχι μόνον κατάφερε να πάρει τη διαχείριση του ξενοδοχείου αλλά πέτυχε απόφαση Δικαστηρίου για να «σβήσει» το όνομα Trump από την πινακίδα, την εποχή που ο Donald Trump ήταν πανίσχυρος πρόεδρος των Η.Π.Α.

    Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2018 όταν ο κ. Φιντικλής συμφώνησε με την εταιρία που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών του Ocean Club για εξαγορά της συμμετοχής της έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Φιντικλής πέτυχε την αλλαγή της διαχείρισης αφού απέδειξε ότι η κακή διαχείριση εκ μέρους του ομίλου Τραμπ οδήγησε σε μείωση των εσόδων του ξενοδοχείου και σε περιορισμένες κρατήσεις.

    Επιπλέον, ο κ. Φιντικλής ζήτησε από το Δικαστήριο αποζημιώσεις ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλευρά Τραμπ.

    Την ημέρα που οι δικαστικοί επιμελητές επέδωσαν στους εκπροσώπους του D. Trump την απόφαση του Δικαστηρίου και ξεκίνησε διαγραφή του ονόματος από τις πινακίδες του ξενοδοχείου, ο Ορέστης Φιντικλής κάθισε στο μεγάλο πιάνο με ουρά του ξενοδοχείου κι έπαιξε θριαμβευτικά το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου με το γνωστό ρεφραίν «δεν θα περάσει, δεν θα περάσει…ο …»

     

    Ο Παντελής που εισπράττει κρατική επιδότηση χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα…

    Ο πανέξυπνος Ξενοδόχος που κερδίζει περισσότερα από τις δικαστικές (ή διαιτητικές) μάχες και λιγότερα από τα ξενοδοχεία του, συνεχίζει να διεκδικεί με πάθος, την αποζημίωση των 65 εκατ. ευρώ από 3 κορυφαία τραπεζικά στελέχη που δεν του έδωσαν δάνεια όταν απέτυχε να μπει στο χρηματιστήριο, πριν από 20 ολόκληρα χρόνια!

    Ο Παντελής Μαντωνανάκης, ο άνθρωπος που κρατά μια δημοσιονομική βόμβα στα χέρια του αφού διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία μίαν άλλη επιπλέον αποζημίωση 600 εκατ. ευρώ, συνεχίζει απτόητος να εισπράττει χρήματα του Ελληνικού Κράτους και μάλιστα με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις!

    Στις 24 Οκτωβρίου 2021, διαβάσαμε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, κείμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την άμεση καταβολή της επιχορήγησης ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για επένδυση που θα κάνει ο Αττικός Ήλιος Α.Ε, με ποσοστό παρακράτησης δέκα τοις εκατό (10%)…

    Το εντυπωσιακό είναι πως για να είναι νόμιμη η καταβολή των 4,21 εκατ. ευρώ, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε ειδική διάταξη το καλοκαίρι που επιτρέπει στην «Αττικός Ήλιος» να εισπράξει επιχορηγήσεις παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους απαγορεύουν στο Δημόσιο να καταβάλει χρήματα σε μια ιδιωτική εταιρεία, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

    Για τον Παντελή Μαντωνανάκη όμως οι νόμοι είναι μια μικρή λεπτομέρεια χωρίς μεγάλη σημασία…

     

    H 14η πρωτιά του Χρήστου Μεγάλου

    Ο CEO Χρήστος Μεγάλου είναι περήφανος για το μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελείται στον σύνολο των 10 τραπεζών που έχουν απορροφηθεί και τώρα απαρτίζουν τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Προχθές το βράδυ, σε χαλαρή διάθεση εξηγούσε πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τον ιδιοφυή Mubashir Mukadam της Blantyre Capital Limited.

    Δημιουργείται μια πρωτοποριακή πλατφόρμα για Equity, για μη χρηματοοικονομικές συμμετοχές του Ομίλου που δίνει την ευκαιρία σε Private Equity Funds να βάζουν τα λεφτά τους εκεί που πιστεύουν ότι θα κερδίσουν περισσότερα.

    Στην αρχή νόμιζα ότι αυτή η πλατφόρμα θα διαχειρίζεται μόνο τα ακίνητα της παλιάς ΕΤΒΑ. Έμαθα όμως ότι στην πλατφόρμα θα ανεβούν 15 διαφορετικών ειδών συμμετοχές (ΑΣΤΑΚΟΣ, ακίνητα, οικόπεδα κλπ).

    Είναι επίσης σημαντικό ότι ο επικεφαλής της Blantyre Capital Limited στην Ελλάδα Χρήστος Βλάχος κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τα κίνητρα και το μυστικό είναι ότι σε κάθε κερδοφόρο επένδυση, υπάρχει δίκαιος διαμοιρασμός του οφέλους σε όλους άρα και στην Τράπεζα.

     

    Η Optima Bank πιστεύει στον ΟΠΑΠ

    Οι αναλυτές της Optima Bank που διαθέτει ένα από τα καλύτερα τμήματα ανάλυσης μετοχών στην χώρα, πιστεύουν ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου της τάξης του 40% από τα σημερινά επίπεδα των 12 ευρώ.

    Το τμήμα ανάλυσης της Optima, προβλέπει ότι  αφού η πανδημία δεν περιορίζει την λειτουργία των Πρακτορείων ΟΠΑΠ, η τιμή της μετοχής της εισηγμένης θα ανέλθει σε 21,40 ευρώ.

    Θέτει όμως, ως τιμή-στόχο τα 17,10 ευρώ, απομειώνοντας κατά 20% την αρχική εκτιμώμενη εύλογη τιμή της μετοχής. Κι αυτό λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ από την μετάλλαξη «Όμικρον».

    Παρά όμως, το δυσμενές αυτό σενάριο, η μετοχή της εταιρείας-διαπραγματεύεται στα 12,1 ευρώ – εμφανίζει προοπτικές ανόδου της τάξεως του 40%.

     

    Χωρίς ελέγχους για Covid στον Αργυρό

    Ένα από τα νυχτερινά μαγαζιά στα οποία ο έλεγχος των πιστοποιητικών COVID είναι πλημμελής, λέγεται ότι είναι αυτό που τραγουδάει ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

    Γνωστός επιχειρηματίας έλεγε προχθές σε φιλική παρέα ότι «οι έλεγχοι, που γίνονται είναι σχεδόν μηδενικοί. Η πλειοψηφία μπαίνει μέσα στο μαγαζί χωρίς να τους ελέγχουν οι αρμόδιοι…»

     

    Το νέο ομόλογο του Κωνσταντακόπουλου

    Όπως γνωρίζετε η Costamare, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου επέκτεινε τις τελευταίες ημέρες τον στόλο της με οκτώ νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και επτά μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

    Ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με ένα ασιατικό ναυπηγείο που δεν κατονομάζεται για δύο πλοία, μεταφορικής ικανότητας 13.000 teu και άσκησε δικαιώματα προαίρεσης για δύο ακόμη νέα πλοία, ίδιας χωρητικότητας και τέσσερα πλοία των 15.000.

    Δεν έχει αποκαλυφθεί τιμή για τα πλοία, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2024 και θα ναυλωθούν με μακροπρόθεσμες συμβάσεις σε κορυφαία εταιρεία τακτικών γραμμών.

    Οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν από ένα μείγμα ιδίων μετρητών και δανείων.

    Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανέβασε τον στόλο της σε 44 φορτηγά πλοία, προσθέτοντας τα ultramaxes Soho Trader, Soho Merchant και Star Damon, ένα ζευγάρι panamax, το George P και Egyptian Mike και δύο supramaxes, το Belnor και το Belstar.

    Με εξαίρεση το Soho Trader, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στον στόλο, οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο του 2022.

    Κατόπιν τούτου ο ισχυρός εφοπλιστής αποφάσισε να εκδώσει και ένα νέο ομόλογο στην Ελλάδα ύψους 200 εκατ. ευρώ.

    Οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν την νέα χρονιά.

    Υπενθυμίζεται ότι η COSTAMARE σήκωσε προ μηνών το πρώτο της ελληνικό ναυτιλιακό ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.