• Business

    Εξαγορές: Λιγοστεύουν οι ευκαιρίες για το «έξυπνο χρήμα» – Τι άλλαξε στην αγορά

    τράπεζες


    Κάτι αρχίζει και αλλάζει στην αγορά. Η εποχή που οι ελληνικές εταιρείες προσέφεραν γη και ύδωρ για να προσελκύσουν νέους επενδυτές, προκειμένου να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους φαίνεται πως σταδιακά παρέρχεται.

    Όπως αναφέρουν παράγοντες που παρακολουθούν από πολύ κοντά την αγορά των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει τις απαιτήσεις τους και δεν είναι διατεθειμένες να πουλήσουν «όσο όσο» την περιουσία τους, αλλά επιζητούν μεγαλύτερο τίμημα…

    Κατά κύριο λόγο πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, ώστε να αναζητούν επειγόντως σανίδα σωτηρίας σε κάποιον επίδοξο επενδυτή, αλλά για εταιρείες που έχουν περιθώρια ανάπτυξης και άρα «έχουν ένα story να πουλήσουν».

    Είναι με άλλα λόγια σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση, από εκείνες που είναι στο «κόκκινο» και δεν έχουν την πολυτέλεια να απορρίπτουν προτάσεις…

    Η άρση της αβεβαιότητας και η σταδιακή επιστροφή της κανονικότητας στην αγορά, όπως και η αίσθηση ότι τα χειρότερα πέρασαν φαίνεται πως έχουν παίξει τον ρόλο τους.

    Η προοπτική ότι το επόμενο διάστημα η κατανάλωση θα αυξηθεί, και η οικονομία θα πάρει και πάλι μπροστά, κάνει αρκετούς να έχουν δεύτερες σκέψεις και να εμφανίζονται διστακτικοί να αποχωριστούν περιουσιακά τους στοιχεία, εάν δεν λάβουν μια καλή προσφορά…

    Το «έξυπνο χρήμα»

    Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά για το έξυπνο χρήμα, το οποίο παρακολουθεί πολύ στενά εταιρείες από κλάδους που έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά deals.

    Όπως λένε έμπειρα στελέχη, ακόμη και σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, ωστόσο δεν κρύβουν πως δεν θα είναι για πολύ ακόμη.

    «Σήμερα, ακόμη υπάρχουν ευκαιρίες για καλές εξαγορές, με δεδομένο ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ χαμηλές, μόλις εμπεδωθεί η ανάκαμψη και ανέβουν οι αξίες, τότε δεν θα είναι ευκαιρίες αλλά καλές τοποθετήσεις», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αναζητώντας το κατάλληλο timing για την έκδοση του επταετούς ομολόγου – Πού θα κριθεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολοκληρώθηκε η νέα επένδυση της LIDL Ελλάς στα Τρίκαλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όνομα-έκπληξη στις πρώτες σελίδες της δικογραφίας της Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ