• Business

    Ευ. Ματσούκης (Veridos Matsoukis): «Οι ελληνικές ταυτότητες δεν είναι ασφαλείας»


    Μετά τους πρόσθετους ελέγχους στους Έλληνες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας, πριν από μερικές μέρες ήρθε το δημοσίευμα της Bild να χαρακτηρίσει τη χώρα μας «Παράδεισο πλαστών διαβατηρίων». Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Veridos Matsoukis, Ευθύμιο Ματσούκη, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η Ελλάδα είχε προσαρμοστεί στα διεθνή στάνταρ για την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Οι ελληνικές ταυτότητες δεν είναι ασφαλείας”, ανέφερε πρόσφατα ο κ. Ματσούκης, υποστηρίζοντας πως έχουμε μείνει πολύ πίσω στο συγκεκριμένο τομέα.

    Όπως είπε ο ίδιος, είμαστε η μοναδική χώρα που οι ταυτότητες δεν έχουν βιομετρικά στοιχεία ενώ τα διαβατήρια εξακολουθούν να γίνονται με βάση αμερικάνικα πρότυπα που σχεδιάστηκαν πριν από 15 χρόνια!

    Οι Αμερικανοί τα άλλαξαν. Εμείς όχι…”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η μόνη λύση, σύμφωνα με τον κ. Ματσούκη, είναι η αντικατάσταση τους με ταξιδιωτικά έγγραφα υψηλότερης ασφάλειας, τα οποία καθιστούν την παραχάραξη δύσκολη υπόθεση.

    Ξέρουμε ότι στην κυβέρνηση συζητείται το ενδεχόμενο διενέργειας διαγωνισμού, ωστόσο δεν έχει παρθεί ακόμη η οριστική απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις”, επεσήμανε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως η ΕΕ έχει εκδώσει οδηγία με την οποία ζητά πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Veridos Matsoukis, η εταιρεία του είναι έτοιμη να δώσει το παρόν στο διαγωνισμό και να καλύψει τις ανάγκες του Ελληνικού Κράτους, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης του επενδυτικού προγράμματος ύψους 20 εκατ. ευρώ τον προσεχή Ιούνιο για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής της.

    «Με την επένδυση αυτή η εταιρεία μας είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή που παράγει ταξιδιωτικά έγγραφα με τα υψηλότερα στάνταρντ ασφάλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσούκης.

    Who is Who

    Η εταιρεία Veridos Ματσούκης Α.Ε.. ξεκινάει την πορεία της το 1891 ως ένα μικρό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών με κύριο αντικείμενο τις εμπορικές εργασίες.

    Στην δεκαετία το ’60 αρχίζει η δραστηριοποίηση παραγωγής Εντύπων Ασφαλείας η οποία επισφραγίζεται το 1969 με την έναρξη της επιχειρηματικής συνεργασίας με τη Giesecke & Devrient (G&D) για τη παραγωγή του Ελληνικού Διαβατηρίου.

    Το 1972 γίνεται επισήμως υπεργολάβος της G&D. Το 1973 η G&D αναθέτει τις πρώτες παραγγελίες για τη παραγωγή διαβατηρίων. Από τότε είναι αξιόπιστος προμηθευτής της G&D για διαβατήρια και άλλα Έντυπα Ασφαλείας.

    Το 1999 επενδύει σε μηχανή εκτύπωσης με την μέθοδο της χαλκογραφίας και αναγνωρίζεται έτσι ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας.

    Το διάστημα από το 1999 – 2007, με συνεχή ανάπτυξη, καθίσταται ηγέτης στην αγορά των Εκτυπώσεων Ασφαλείας στην Ελλάδα.

    Εξυπηρετεί περίπου το 70% της εγχώριας αγοράς και εγκαθιδρύει τη δική της παρουσία στην διεθνή αγορά πριν την συνένωσή της με τη G&D.

    Οι διεθνείς πωλήσεις της κατευθύνονται σε πάνω από 35 χώρες ενώ το 80% του τζίρου της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

    Παράλληλα με την παραγωγή εντύπων ασφαλείας η εταιρεία προμήθευσε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος με μηχανήματα διαλογής και ανίχνευσης γνησιότητας.

    Το 2007 η G&D αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρίας και δημιουργείται η νέα εταιρεία με την ονομασία Giesecke & Devrient Ματσούκης Α.Ε.. (GDMAT). Αρχίζει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ το 2016 μετά τη σύμπραξη μεταξύ των G&D και BundesDruckerei και τη δημιουργία της VERIDOS GmbH, το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα αλλάζει σε Veridos Ματσούκης Α.Ε. (VDMAT).

    Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, το 2017 ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 18 εκατ. Ευρώ ενώ τα κέρδη πριν τους φόρους εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 450.000 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκλαβενίτης: Η πορεία τις γιορτές, το Mart και οι προμηθευτές…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «ταμπλό» 1.094.192 νέες μετοχές της Coca-Cola HBC



    ΣΧΟΛΙΑ