• Business

    Euroxx: Τι λέει για Ελβαλχαλκόρ, Φουρλή και Autohellas

    • NewsRoom


    Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018 «διαβάζει» η Euroxx Securities, μετά την ανακοίνωσή τους από τους τρεις ομίλους. Γενικά ισχυρά τα αποτελέσματα της Ελβαλχαλκόρ, βελτιωμένες οι επιδόσεις της Φουρλής και ισχυρό 2018 προμηνύουν τα αποτελέσματα της Autohellas, αναφέρει μεταξύ άλλων η Euroxx.

    Συγκεκριμένα, για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2018 η Ελβαλχαλκόρ, η Euroxx αναφέρει ότι ήταν γενικά ισχυρά και ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, με βασικό «οδηγό» την αύξηση του όγκου πωλήσεων και των θετικών επιπτώσεων από το μείγμα πωλήσεων.

    Αναφερόμενη στην επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην έλαση αλουμινίου, η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, η Euroxx εκτιμά πως αυτή η νέα επένδυση ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης των κερδών της Ελβαλχαλκόρ μετά το 2020.

    Όσον αφορά τα αποτελέσματα της εταιρίας Fourlis, κάνει λόγο για βελτιωμένες επιδόσεις και για στοιχεία που γενικά ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις. Όπως αναφέρει, η βελτιωμένη καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και τα ΙΚΕΑ καθώς και η θετική δυναμική στις πωλήσεις στο εξωτερικό, έδωσαν ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας. Η τιμή-στόχος για την Φουρλής είναι στα 7 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση “overweight”.

    Τέλος, για την Autohellas, η Euroxx αναφέρει πως τα αποτελέσματα γενικά ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής και παραπέμπουν σε ένα συνολικά ισχυρό 2018. Κάνει λόγο για βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών παρά την καθαρή επένδυση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ύψους 23 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει και την μικρή μείωση του καθαρού χρέους του ομίλου. Για την Autohellas η Euroxx δίνει τιμή-στόχο 32,3 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση “overweight”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος: Στα 2,3 ευρώ ανεβάζει το στόχο η Euroxx

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Euroxx: 3+1 καταλύτες που θα καθορίσουν τις μετοχές το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με 60% στην Autohellas και 36,64% στην Aegean ο Ευτύχης Βασιλάκης



    ΣΧΟΛΙΑ