ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Autohellas ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 53,7% στον κύκλο εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο, ο οποίος ανήλθε σε €96,9 εκ. έναντι €63,0 εκ. το 2017.
Ο κύκλος εργασιών από την κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, τις μισθώσεις αυτοκινήτων, σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2018 κατά 14% και έφτασε τα €33,5 εκ. από €29,4 εκ. το 2017.
Η δυναμική αυτή, στο αδύναμο για τον τουρισμό πρώτο τρίμηνο, προέρχεται κυρίως από τις εταιρικές μισθώσεις.
Επιπρόσθετα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκίνητων του στόλου μισθώσεων έφτασαν τα €10,3 εκ. αυξημένες κατά 19%.
Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων & υπηρεσιών, με την μικρή ανάκαμψη της αγοράς αλλά και την απόκτηση & ενοποίηση, από 31/12/2017, των δραστηριοτήτων εισαγωγής / διανομής των HYUNDAI & KIA, πρόσθεσε συνολικά €53,0 εκ. στον κύκλο εργασιών του Ομίλου από τα €24,9 εκ. του 2017 και συνέβαλε θετικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 30,3%, φθάνοντας τα €24,5 εκ., ενώ τα κέρδη προ χρηματοδοτικών & επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) είχαν αύξηση 81,1%, φθάνοντας τα €6,7 εκ.
Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο 2018 ανήλθαν σε ενοποιημένη βάση στα €1,6 εκ. από €0,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με 60% στην Autohellas και 36,64% στην Aegean ο Ευτύχης Βασιλάκης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Autohellas: Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΣ μετά την απώλεια του Θ. Βασιλάκη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απεβίωσε ο κορυφαίος επιχειρηματίας Θεόδωρος Βασιλάκης της Aegean Air
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρίντριχ Μερτς: Ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή του CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
- Qatar Airways: Ο πόλεμος στο Ιράν ήταν η «μεγαλύτερη κρίση» στην ιστορία της εταιρείας
- Κατάρ: Το 2027 ξεκινά η παραγωγή από την επέκταση των εγκαταστάσεων LNG, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας
- Γερμανία: Νίκη της Αριστεράς στο Βερολίνο δείχνουν τα exit polls – Πρώτο το AfD στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.