Τράπεζες

Eurobank: Πάνω από 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Eurobank: Πάνω από 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank


Πάνω από 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ της Eurobank.

Το αποτέλεσμα ήταν η απόδοση να μειωθεί κατά 0,125%, από 2,50% που ήταν η αρχική προσφορά σε 2,375%.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη έκδοση της Eurobank ύψους 500 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, συναλλαγή που είχε σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στις διεθνείς χρηματαγορές, την πρώτη από το 2017. Η τιμολόγηση της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 2,125% από το αρχικό 2,375% μετά και την ισχυρή ζήτηση που είχε συγκεντρώσει η έκδοση, με εντολές από 80 διαφορετικούς επενδυτές από 17 χώρες και υπερκάλυψη πάνω από δύο φορές.

Το νέο ομόλογο έχει διάρκεια εξίμιση έτη με ημερομηνία λήξης 14 Μαρτίου 2028, με δυνατότητα ανάκλησης στα πεντέμιση έτη στις 14 Μαρτίου 2027 και ετήσιο τοκομερίδιο 2,25% το οποίο δύναται να επανακαθοριστεί στις 14 Μαρτίου 2027. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας, σημειώθηκε συμμετοχή τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης πράσινων έργων.

Η έκδοση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της Eurobank για την κάλυψη των υποχρεώσεων της όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) μέχρι το 2025 και αντανακλά τη συνεχή δέσμευση της Τράπεζας στην προστασία των καταθετών, αναφέρει η ανακοίνωση. Επίσης συνεισφέρει στην περαιτέρω διαμόρφωση της καμπύλης απόδοσης των πιστωτικών τίτλων της Eurobank στη δευτερογενή αγορά.

Από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, J.P.Morgan.

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Οι προσφορές υπερέβησαν τα 825 εκατ. ευρώΣΧΟΛΙΑ