• Business

    Εθνική Τράπεζα: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Οι αποζημιώσεις και τα bonus

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα: Προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Bain/Fortress/Dovalue για το Project Frontier

    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα


    Χαμηλότερη αποζημίωση προβλέπει το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, καθώς προσφέρει 150.000 ευρώ μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus και στόχο έχει την αποχώρηση 800-1000 εργαζομένων.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα συνδικάτα των εργαζομένων ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση του κ. Παύλου Μυλωνά την περασμένη Παρασκευή για τους όρους και τα κριτήρια της εθελουσίας.

    Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον κ. Μυλωνά να λάβει η ΕΤΕ οικονομική πρόνοια για τα ταμεία Υγείας και Εφάπαξ, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισφορών από τους εργαζόμενους.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι ο κ. Μυλωνάς, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επικαλέστηκε τα συμπεράσματα αναλογιστικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη ενεργοποίησης οικονομικής πρόνοιας από την πλευρά της τράπεζας, ωστόσο ότι η τράπεζα θα στηρίξει τα ταμεία ΤΥΠΕΤ και ΤΑΠΕΤΕ όταν παραστεί ανάγκη.

    Για το θέμα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διαβουλεύσεις ανάμεσα στη Διοίκηση και τα Σωματεία και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει σταλεί ακόμα η πράξη Διοίκησης για την εθελούσια στα e-mail των εργαζομένων.

    Όροι- Κριτήρια- Αποζημίωση

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας απευθύνεται:

    -Σε όλους τους εργαζομένους της τράπεζας ηλικίας 30 ετών και άνω με την προϋπόθεση ότι έχουν 7ετή υπηρεσία στην ΕΤΕ.

    -Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus διαμορφώνεται στις 150.000 ευρώ, από 170.000 ευρώ που πρόσφερε το προηγούμενο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο 2020.

    -Προσφέρει οικονομικά κίνητρα και στοχευμένες πριμοδοτήσεις ανάλογα με την ηλικία και τη θέση του εργαζομένου.

    -Το ελάχιστο ποσό αφορά 10 μισθούς και το μέγιστο 35 μισθούς.

    -Οι εργαζόμενοι ηλικίας 50-54 ετών που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα λάβουν επιπλέον 30% επί του ποσού αποζημίωσης (με οροφή τις 150.000 ευρώ).

    -30% πριμ θα λάβουν και οι εργαζόμενοι που προέρχονται από καταστήματα που έκλεισαν κι δεν έχουν οργανικές θέσεις.

    -Για όσους απασχολούνται σε 6 συγκεκριμένες διευθύνσεις δίνεται επιπλέον 10% με το μέγιστο ποσό αποζημίωσης να διαμορφώνεται στις 165.000 ευρώ.

    -θεσπίζει μακροχρόνιες άδειας διάρκειας 2 και 5 ετών. Όσοι πάρουν αναγκαστική άδεια θα λαμβάνουν το 100% του μισθού τους τα 2 πρώτα έτη, το 75% το 3ο έτος, το 65% το 4ο έτος και το 50% το 5ο έτος.

    -Διατηρούνται οι πρόνοιες για μειωμένα επιτόκια σε δάνεια και ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα.

    Να σημειωθεί ότι από το 2014 μέσω κυρίως προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου έχουν αποχωρήσει από την Εθνική Τράπεζα 6.300 εργαζόμενοι.

    Στο τέλος Ιουνίου 2020 το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας ήταν 8.230 άτομα.

    Τέλος αναφέρουμε ότι η Εθνική έχει λάβει πρόβλεψη 90 εκατομμύρια ευρώ για το νέο αυτό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.



    ΣΧΟΛΙΑ