ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H λάμψη της Αlpha Βank, το σούπερ ράλι σε ΓΕΚ και ΔΕΗ, το «ξύπνημα» της Metlen, το 4 στα 4 του Τανισκίδη, τι συμβαίνει με την Βιοιατρική, το Silver Alert της Hilton στον Δουζόγλου, η διαμάχη Καρρά – Σαρακάκη και τα σκουπίδια της Φραγγιά στις Σπέτσες
Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του συλλόγου των υπαλλήλων και της εταιρίας στην Εθνική Ασφαλιστική.
Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει :
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία σας επισυνάπτουμε.
Η νέα ΣΣΕ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς κατοχυρώνει δικαιώματα, ενισχύει την εργασιακή ασφάλεια και επιβεβαιώνει στην πράξη τη σημασία της συλλογικής διεκδίκησης.
Κεντρικό και ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της νέας συμφωνίας είναι η ένταξη 230 συναδέλφων μας στην ΕΣΣΕ.
Πρόκειται για μια ουσιαστική εξέλιξη, που αφορά συναδέλφους οι οποίοι μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός του πλαισίου της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Με την ένταξή τους, ενισχύεται η ισότιμη αντιμετώπιση, περιορίζονται οι διαχωρισμοί μεταξύ εργαζομένων και διευρύνεται το πεδίο προστασίας της ΣΣΕ μέσα στην Εταιρεία.
Για τον Σύλλογό μας, η εξέλιξη αυτή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι 230 συνάδελφοι που αποκτούν πλέον ισχυρότερη θεσμική κάλυψη, καλύτερη εργασιακή προστασία και πιο σαφή σύνδεση με τα δικαιώματα που απορρέουν από τη Συλλογική μας Σύμβαση.
Η υπογραφή της νέας ΣΣΕ αποδεικνύει ότι ο συλλογικός δρόμος φέρνει αποτελέσματα. Ότι όταν υπάρχει ενότητα, επιμονή και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, μπορούν να γίνονται ουσιαστικά βήματα προς όφελος των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την συμμετοχή όλων μας για την διασφάλιση και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων μας με επόμενο στόχο την υπογραφή του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας.
Συνεχίζουμε με σοβαρότητα, αγωνιστικότητα, ενότητα και ευθύνη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Πετσαλάκης δηλώνει:
Η υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί μια σημαντική συλλογική κατάκτηση για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής και επιβεβαιώνει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις μπορούν να δίνουν ουσιαστικές λύσεις και πραγματική προστασία στους συναδέλφους.
Η συμφωνία αυτή βασίστηκε σε τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου, οι οποίες κατατέθηκαν μέσα από μια ουσιαστική και απαιτητική διαδικασία διαπραγμάτευσης, με στόχο τη διασφάλιση της εργασιακής σταθερότητας, τη διεύρυνση δικαιωμάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ένταξη 230 συναδέλφων στο πλαίσιο της νέας Σύμβασης, ενισχύοντας την ισότιμη μεταχείριση και την κοινή εργασιακή προοπτική για περισσότερους εργαζόμενους της Εταιρείας.
Η νέα ΕΣΣΕ τέθηκε στην κρίση των μελών του Συλλόγου και εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από ψηφοφορία, γεγονός που αποτυπώνει τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη συλλογική βούληση των εργαζομένων.
Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, ενότητα και σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση των δικαιωμάτων, του εισοδήματος, της αξιοπρεπούς εργασίας και της προοπτικής όλων των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής.»
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cenergy: Άλμα 81% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου – Προχωρούν οι στρατηγικές επενδύσεις
- Διαγράφουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές μετά τη διάψευση των ΗΠΑ για μια ειρηνευτική συμφωνία
- Σέρρες: Τα σενάρια για τον θάνατο του 10χρονου – Δύο συλλήψεις
- Τραμπ: Καμία άρση κυρώσεων στο Ιράν ακόμη κι αν παραδώσει το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.