ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το “click in shop” σε ένδυση, υπόδηση, κόσμημα είναι προ των πυλών», υποστηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ: «Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε τη βούλησή της για γρήγορη επιστροφή, συνολικά του λιανεμπορίου, σε μία μορφή κανονικότητας. Διαβεβαίωσε πως έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην αγορά και ότι ήδη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύθηκε πως με αποφάσεις της που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογεί την εφαρμογή της μεθόδου “click in shop” ειδικά στους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, δηλαδή τη λειτουργία τους με προκαθορισμένα ραντεβού συγκεκριμένου αριθμού πελατών ημερησίως».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, δήλωσε σχετικά: «Η αποδοχή από το υπουργείο Ανάπτυξης της πρότασης του εμπορικού κόσμου να λειτουργήσουν έστω με τη μέθοδο του click in shop τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, είναι στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβή. Κάθε μέρα που περνά χάνεται πλέον για τις εμπορικές επιχειρήσεις και ο τζίρος των εκπτώσεων που για πολλές εξ αυτών είναι συνυφασμένος με την ίδια τους την επιβίωση. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την ηγεσία του υπουργείου δείχνουν ότι υπάρχει η βούληση για άμεσες αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή συνολικά του λιανεμπορίου σε μια μορφή κανονικότητας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι έχουν αποδείξει ότι τηρούν με απόλυτη προσήλωση τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία και αυτό θα συνεχίσουν να πράττουν».
Διαβάστε επίσης:
Ν. Παπαθανάσης: Προτεραιότητα το click away, όχι το click in shop
Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε ζώνες
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή κάθε στρατιωτικής επίθεσης για 2 εβδομάδες
- Τα vouchers της ΔΥΠΑ: Ενα σύστημα που δεν αλλάζει γιατί βολεύει…
- Φεύγει ή όχι ο Μεντιλίμπαρ από τον Ολυμπιακό;
- Στο Μαξίμου το «rebranding» των νοσηλευτών: Ιδιωτικό έργο, ιατρεία και προσλήψεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.