• Business

    Epsilon Net: Ολοκληρώθηκε το deal με την Εθνική – Η επόμενη ημέρα

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Με ένα πακέτο 4 εκατ. τεμαχίων συνολικής αξίας 30,4 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε χθες και επίσημα η μεταβίβαση του 7,5% της Epsilon Net του Ιωάννη Μίχου, στην Εθνική Τράπεζα.

    Ένα deal το οποίο έχει κλείσει ουσιαστικά από τις αρχές του χρόνου, επισφραγίστηκε με ανακοινώσεις στις 4 Μαΐου και που επικυρώθηκε μόλις χθες και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η συναλλαγή έγινε στα 7,49 ευρώ ανά μετοχή, με την Epsilon Net να κλείνει χθες στα 8,12 ευρώ με άνοδο 0,25%, με κεφαλαιοποίηση στα 440,1 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με μικρή πτώση 0,36%.

    Η συμφωνία με την Εθνική επιβεβαιώνει την ισχυρή ανάπτυξη της εταιρείας και το πλάνο του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία. Ο οποίος από τις 15 Ιουλίου του 2020 που μπήκε η Epsilon Net στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη προσαρμοσμένη τιμή μετοχής να ξεκινάει από τα 0,63 ευρώ και να φτάνει χθες στα 8,12, σημαίνει ότι έχει εκτοξεύσει το «χαρτί» κατά 1188,89% μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια.

    Η συμφωνία με την Εθνική προβλέπει μεταξύ των άλλων τη δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ επιπλέον ποσοστού 7,5%, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής συναλλαγής. Η συμφωνία επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

    Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Net όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα.

    Η ισχυρή ανάπτυξη και οι εξαγορές

    Η Epsilon Net συνεχίζει την ισχυρή αναπτυξιακή της πορεία παρουσιάζοντας αύξηση του τζίρου της κατά 47,04% στα 20,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, αύξηση καθαρών κερδών προ φόρων κατά 59,55% στα 6,4 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 7,46 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Όμιλο, το ποσοστό αύξησης στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, προήλθε τόσο από το σημαντικό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης (άνω του 76%), όσο και από τη συμβολή στοχευμένων εξαγορών που επιτάχυναν τον στρατηγικό στόχο της Διοίκησης του ομίλου για προϊόντα και υπηρεσίες «all in one solution», συνεχή διεύρυνση μεριδίου αγοράς και επίτευξη υψηλών επιδόσεων τελικής κερδοφορίας.

    Και εδώ έρχεται το…κρεσέντο εξαγορών που έχει προχωρήσει η Epsilon Net. Με τελευταία την εξαγορά του 60% της DIGINET έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα στη συμφωνία προβλέπεται earn out bonus που θα καταβληθεί στους παλαιούς μετόχους ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας το 2023.

    Επίσης ο όμιλος έχει μπει δυναμικά και στον κλάδο του hospitality. Ο οποίος όπως αναφέρουν στελέχη της Epsilon Net προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες καθώς είναι μια αγορά που αναπτύσσεται ταχύτητα και μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.

    Στις αρχές Μαΐου προχώρησε στην εξαγορά του 60% της «Netera», εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα, έναντι 700.000 ευρώ.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί την τέταρτη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου εταιρείας στον κλάδο του hospitality που προχώρησε η εταιρεία μέσα σε λίγους μήνες. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd» έναντι 180.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net: Και επίσημα στην Εθνική το 7,5%

    Μίχος (Epsilon Net): Το πλάνο επενδύσεων, το deal με την Εθνική και το hospitality

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

     



    ΣΧΟΛΙΑ